Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del PDECat, David Bonvehí, i el president Artur Mas, en una imatge d'arxiu

El PDeCAT proposa iniciar un procés de primàries per escollir el candidat de cara a les eleccions

Bonheví ha reivindicat que el partit vol articular un projecte polític que segueixi treballant per la independència

El president del PDECat, David Bonvehí, i el president Artur Mas, en una imatge d'arxiu
Bonheví ha reivindicat que el PDeCAT vol articular un projecte polític que segueixi treballant per la independència  | ACN

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha anunciat durant el consell nacional d'aquest dilluns al vespre que demanarà suport als consellers nacionals perquè s'activi en els «propers dies» un procés de primàries per escollir els candidats a les eleccions catalanes. En un comunicat, la formació ha explicat que aquest dimarts s'obrirà una votació de 10.00 hores a 21.00 hores perquè el consell nacional validi o no la proposta de la direcció nacional.

Durant la intervenció, Bonheví ha reivindicat que el PDeCAT vol articular un projecte polític que representi un model de país «concret» i segueixi treballant per la independència. El president de la formació ha defensat que volen estar presents a les eleccions i preparar-se-se pels comicis amb un «esperit constructiu».

«El nostre partit no pot esperar eternament a activar-se i a donar-se a conèixer a la societat. Hem de constituir un comitè electoral, perfilar el nostre programa electoral», ha manifestat. «Vull demanar suport al consell nacional perquè direcció activi tots els mecanismes per concórrer a les eleccions. Entre elles l'activació del procés de primàries per escollir els candidats», ha expressat.

Segons han explicat en nota de premsa, el president del Partit Demòcrata ha donat compte de les negociacions d'aquests últims mesos amb JxCat i ha reivindicat que les fórmules que ha plantejat el partit han estat sempre de «suma». Bonvehí ha lamentat la decisió de Torra de cessar tres consellers del PDeCAT «en una legislatura que ja s'havia donat per esgotada».

Sobre les properes eleccions al Parlament, Bonvehí ha defensat que tenen propostes per «tots els àmbits que afecten el país, des de l’habitatge al món rural, passant pel futur dels joves i les empreses i sense oblidar el paper fonamental de la sanitat en els moments de crisi que vivim».

 

Àngels Chacon, la més ben posicionada per ser candidata del PDeCAT a la Generalitat

Tal com ha avançat aquest dilluns al matí Catalunya Diari, la que era consellera d'Empresa des de fa unes setmanes, Àngels Chacon, és la persona més ben posicionada per ser candidat del PDeCAT a la Generalitat. Chacón es presentarà a les primàries avalada per la direcció i els grans noms del partit.

De perfil moderat i vista amb molt bons ulls per l'empresariat després de la seva etapa com a consellera, Chacón és un dels grans actius de la formació, que lluitarà per mantenir la seva quota de representació al Parlament  de Catalunya i esdevenir clau en la definició de majories de la propera legislatura.