Pedro Sánchez posa de manifest davant l'ONU que la pandèmia ha colpejat amb més força els pobres

El president del govern espanyol també s'ha referit a la importància de la lluita pel medi ambient

Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa
Pedro Sánchez ha intervingut aquest divendres davant l'Assemblea General de les Nacions Unides | Catalunya Diari

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha intervingut de manera telemàtica aquest divendres en l'Assemblea General de les Nacions Unides, amb un missatge en què ha fet referència a l'actual pandèmia mundial de Covid-19, sense deixar de banda altres problemàtiques com la pobresa o l'emergència climàtica. 

Pedro Sánchez: «Davant del virus sí que importa la pobresa»

En aquest sentit, el socialista ha advertit que el coronavirus ha posat de manifest de manera molt clara que les persones amb menys recursos econòmics es veuen molt més afectats pel virus. «Davant del virus sí que importa la pobresa. La pandèmia ha engrandit la diferència de la injustícia i la vulnerabilitat», ha assegurat Sánchez.

«La pandèmia ha detingut de cop i bruscament el progrés. Ha detingut l'esperança de milions i milions de ciutadans», ha destacat Sánchez. En aquest sentit, ha assenyalat que «la digitalització s'ha mostrat com l'alternativa més efectiva per mantenir l'activitat social». 

A més a més, el cap de l'executiu de Madrid ha insistit que cal actuar ja per evitar el desastre mediambiental. «Ens queda molt poc temps per evitar que la crisi climàtica sigui irreversible». En aquest sentit, ha carregat contra els responsables públics que «menyspreen l'acord de París». 

El president espanyol demana aclarir el camí per superar la crisi econòmica mundial

Finalment, el president espanyol ha destacat la importància i el protagonisme que han d'assumir les institucions financeres internacionals, per a posar en marxa la recuperació posterior a la pandèmia. «Estan cridades a jugar un paper fonamental en la superació d'aquesta crisi mundial», ha especificat. En aquest sentit, Sánchez s'ha referit als més joves, per als quals ha reclamat «un horitzó d'esperança». «És la nostra major responsabilitat», ha conclòs. 


Comentaris

envia el comentari