ÚLTIMA HORA

💉 Alemanya recomana no administrar la vacuna d'AstraZeneca als majors de 65 anys

Aclareixen quan està justificat que els teus fills no vagin a classe amb la pandèmia

L'Advocacia de l'Estat ha explicat els motius pels quals els menors poden no assistir al col·legi

Un grup d'alumnes fent cua per entrar a l'escola
Només caldrà vigilar aquelles absències escolars que siguin continues i injustificades | Europa Press

L'Advocacia de l'Estat ha recordat a través d'un informe encarregat pel ministeri d'Educació que ha estat remès a les comunitats autònomes que l'escolarització és obligatòria en l'ensenyament bàsic (dels 6 als 16 anys) i que la por al contagi no empara als pares a no portar als seus fills al col·legi. «Com a manera de fer efectiu el dret fonamental de tots a l'ensenyament, de conformitat amb l'article 27 de la Constitució», ha explicat en l'informe el motiu pel qual els joves han d'assistir a l'escola. No obstant això, sí que s'ha mostrat oberta a les excepcions. 

Raons justificades per no assistir a classes presencials

Es valorarà la no assistència a les classes per raons de salut del menor o de les persones amb les quals aquest conviu. Així mateix també es tindrà en compte la situació de pandèmia en la qual es produeixi l'absència a l'escola. 

«Només cal apreciar absentisme escolar quan la inassistència a classe no estigui justificada», ha confirmat l'Advocacia de l'Estat en l'informe emès. «Per això, haurà de valorar-se, tant pels centres docents com per les autoritats competents, la situació particular de cada menor».

«Per raons de salut, tant del menor com dels seus familiars convivents, així com la situació d'evolució epidemiològica en el moment que es tracti. Aquestes circumstàncies poden constituir una causa de justificació de l'absentisme».

Què succeirà si falten per altres motius?

Per tant, des de l'Advocacia han volgut advertir que si no es té aquesta justificació perquè els nens no assisteixin a l'escola, les faltes reiterades als centres educatius hauran de ser denunciades. 

«Les persones que, per raó de la seva funció, tinguin coneixement d'un absentisme escolar injustificat, estan especialment obligades a posar-lo en coneixement de les autoritats competents, perquè, si escau, s'adoptin les mesures d'intervenció corresponents».

Ahir la ministra d'Educació, Isabel Celaá, es va reunir amb els consellers al costat del ministre de Sanitat, Salvador Illa, i va minimitzar els casos d'absentisme d'aquest inici de curs. Allí va explicar que tres comunitats havien fet referència al tema i que havien assenyalat que la incidència d'aquests casos era mínima.


Comentaris

envia el comentari