Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona amb una estelada a la mà, en primer pla, amb un cotxe cobert amb la mateixa bandera darrere

Òmnium Cultural anuncia mobilitzacions davant la possible inhabilitació de Quim Torra

Per la seva banda, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) consultarà els associats abans de prendre una decisió

Una dona amb una estelada a la mà, en primer pla, amb un cotxe cobert amb la mateixa bandera darrere
Òmnium Cultural es descanta per mobilitzacions, mentre que l'Assemblea consultarà els associats | cedida

Òmnium Cultural ha anunciat a través de Twitter «convocatòries de protesta» davant la possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, pel cas de la pancarta. La postura de l'entitat cultural difereix d'un altre ens sobiranista de pes, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que aquesta tarda ha anunciat una consulta als associats per saber si calen mobilitzacions.

La presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, ha criticat, a més, que el Govern respondrà «en clau d'acatament de la sentència i d'aplicació de l'Estatut», en cas de donar-se una inhabilitació. Per la seva banda, Òmnium ha justificat les convocatòries de protesta davant d'una «nova demostració de la repressió dels poders de l'Estat».

L'ANC consultarà els associats sobre les possibles mobilitzacions

L'ANC consultarà als associats si calen mobilitzacions o no davant la possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, pel cas de la pancarta electoral.

En roda de premsa telemàtica, la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, i el vicepresident, David Fernández, s'han mostrat en desacord amb l'estratègia pactada per Junts per Catalunya (JxC) i Esquerra Republicana (ERC), una estratègia acordada pels dos partits «sense la CUP ni les entitats» i que, a parer de l'ANC, «no serà en clau de desobediència, sinó d'acatament de la sentència i d'aplicació de l'Estatut».

Paluzie ha lamentat que es perd «l'oportunitat d'aprofitar la sentència per fer un salt en autosobirania, com ja va passar amb la de l'1-O». A més a més ha recordat que, a parer de l'entitat que presideix, la desobediència civil i la institucional han d'anar «de la mà». La independència «no la faran els polítics sols però tampoc una ciutadania que no estigui coordinada amb les institucions», ha assegurat.
 

Davant d'aquesta situació, Paluzie i Fernández han anunciat que posaran en marxa en els pròxims dies una consulta en la qual podran participar tots els membres de l'entitat. «Volem que decideixin si hem de convocar mobilitzacions i quin sentit polític han de tenir», ha explicat la presidenta de l'entitat.