Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa

Pedro Sánchez ofereix a les autonomies declarar l'estat d'alarma als seus territoris

El president espanyol assegura que «parlar de l'estat d'alarma no necessàriament vol dir confinament»
Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa
Sánchez ja parla altra vegada de l'estat d'alarma. | Catalunya Diari

L'estat d'alarma torna a liderar l'agenda informativa a l'Estat. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha explicat aquest dimarts que les comunitats autònomes tindran a partir d'ara la competència de demanar-lo si així ho requereix la situació epidemiològica. En aquest sentit, ha recalcat que la majoria parlamentària que dona suport a l'executiu espanyol avalarà la petició dels presidents autonòmics, que haurien de comparèixer al Congrés per sol·licitar l'aplicació de l'estat d'alarma i les eventuals pròrrogues de la mesura als seus territoris.

En aquest sentit, Sánchez ha volgut remarcar que «parlar de l'estat d'alarma no necessàriament vol dir confinament». El president espanyol ha fet l'anunci en roda de premsa a la Moncloa després de la celebració del Consell de Ministres, on ha deixat clar que aquest instrument està a la disposició dels presidents autonòmics que el requereixin per a aportar-li els «instruments jurídics» que puguin necessitar per a combatre la pandèmia.

Sánchez ha detallat que, en cas de demanar aquest estat d'alarma individualitzat, es desplegarà un comandament únic liderat pel president de la comunitat autònoma.

Una situació «preocupant»

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha subratllat que l'evolució de la pandèmia a Espanya, encara que no és homogènia, «és preocupant», però ha cridat a mantenir la «serenitat». Sánchez ha volgut deixar clar que les dades posen de manifest que algunes comunitats «semblen haver aconseguit més eficàcia en el control de virus», mentre unes altres «estan tenint problemes» per a afrontar la dispersió del coronavirus.

Davant aquesta situació, ha llançat un missatge d'alerta, perquè l'«evolució no és bona i cal aturar-la», però també de serenitat, perquè «estem lluny de la situació de mitjan març i no ha de produir-se una por que ens paralitzi i ens deixi actuar». En aquest sentit, Pedro Sánchez ha posat a disposició de les comunitats autònomes 2.000 militars perquè facin tasques de rastreig en cas que tinguin dificultats per dur a terme aquestes tasques.