Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una mà d'una àvia amb un bastó

La família de l'àvia maltractada a Terrassa assegura tenir confiança en la residència

La família ha transmès la seva confiança a la residència on s'han donat els fets

Imatge d'una mà d'una àvia amb un bastó
La família ha transmès la seva confiança a la residència on s'han donat els fets | Pixabay

Una gran polèmica en una residència a Terrassa es feia viral a les xarxes socials el passat dilluns. Dues joves es gravaven en vídeo mentre tractaven d'una manera molt despectiva a una de les ancianes internes de la residència Mossèn Homs. Després d'haver-se conegut el seu acomiadament i l'obertura d'un expedient disciplinari a les dues auxiliars, la família de la dona afectada s'ha pronunciat respecte els fets. 

Ho feien al programa 'Espejo Público', on ha parlat la filla de la dona maltractada a la residència. «A les impresentables les han acomiadat, pel que he llegit al diari», començava la familiar, fent referència a les dues joves que van gravar el vídeo. 

«El centre, per l'experiència que tenim nosaltres, en tot moment han atès, cuidat, vigilat, controlat... Estem sempre al dia a través d'emails amb la informació de l'evolució de tot», començava la filla de l'anciana afectada. 

A més, asseguraven que tenien total confiança al centre: «En principi estem tranquils. Preocupats, però creiem que ha estat un fet totalment aïllat». Així, demostren tenir gran confiança en la cura que tenen de la seva familiar a la residència, i assenyalen com a «impresentables» a les dues autores dels maltractaments.

Acomiaden i expedienten les dues cuidadores acusades de maltractament

La direcció de la residència Mossèn Homs de Terrassa ha acomiadat les treballadores que havien vexat una usuària del centre i els ha obert un expedient disciplinari. Les ja extreballadores van gravar el maltractament i el vídeo s'ha difós a través de les xarxes socials.

A més, els Departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra i han anunciat que es personaran a les actuacions judicials que es puguin endegar a partir d'ara: «Actuarem davant qualsevol cas de tracte vexatori a una persona resident en un centre d'atenció a la gent gran».

L'alcalde de la ciutat de Terrassa, Jordi Ballart, ha reaccionat a les xarxes socials davant la viralitat del vídeo: «Les imatges i el so són prou expressius de la situació que es va produir i de la seva incompatibilitat no només amb el servei públic, sinó també amb el respecte als drets humans més bàsics», ha lamentat el batlle en una carta enviada als departaments de Salut i d'Afers Socials i Famílies, on denuncia un «comportament ofensiu» i una «actitud, tractament i llenguatge absolutament intolerables».

Una de les cuidadores demana disculpes a les xarxes

Per la seva banda, una de les protagonistes, del clip ha reaccionat a les xarxes socials, i ha demanat disculpes a les persones que s'hagin pogut veure afectades per la situació. En aquest sentit, ha rebutjat justificar-se i ha assegurat que acceptarà les conseqüències que se'n derivin d'aquests fets, alhora que ha anunciat que tancarà el seu perfil d'Instagram durant un temps fins que es trobi «en condicions» de tornar.