YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Pedro Sánchez rep una de les millors notícies abans de Nadal

El president fa una setmana que està en quarantena

El president Pedro Sánchez amb mascareta i un micròfon davant, mirant al costat dret
Pedro Sánchez ha donat negatiu en la segona prova PCR | cedida

Pedro Sánchez ja pot respirar tranquil. Després d'haver estat els últims dies en quarantena, avui s'ha confirmat que no haurà d'estar més dies dels previstos en aquesta situació. Tot després que fonts de la secretaria d'Estat de Comunicació hagin confirmat que ha donat negatiu en la segona prova PCR a la qual ha estat sotmès aquest dimecres 23 de desembre pels serveis mèdics de Moncloa. Sánchez ja havia donat negatiu en una primera prova PCR a la qual va ser sotmès dijous passat 17 de desembre. 

Així doncs, es confirma que el president del govern espanyol no va ser contagiat després que la setmana passada estigués en contacte estret amb una persona que va acabar donant positiu, el president francès Emmanuel Macron. Sánchez podrà sortir de la quarantena avui, 24 de desembre, quan es compleixen deu dies del seu contacte i així poder passar la Nit de Nadal i la resta de les festes nadalenques al costat de la seva família. 

Cal recordar que durant aquests dies en el que ha estat aïllat, el president de l'executiu espanyol no ha assistit a cap mena d'acte públic, complint estrictament amb el protocol habitual en aquests casos. Moltes de les seves funcions, com presidir presencialment el Consell de Ministres d'aquest dimarts, van quedar delegades en la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo.

Dies en quarantena sota un estricte control mèdic

Mentre ha durat la seva quarantena el president de l'executiu espanyol ha estat en aïllament en el palau de la Moncloa, des d'on sí que ha pogut complir amb algunes de les seves funcions de manera telemàtica. Com marquen estrictament els protocols, ha estat sotmès a dues proves PCR després de confirmar-se el positiu de Macron. Una primera, al més aviat possible per a descartar el seu positiu, i una segona, en el moment en què es complia el seu període de quarantena complint amb el que s'estableix en el protocol de vigilància i Control de Covid-19.

Durant tot aquest període, Pedro Sánchez ha estat atès pels serveis mèdics del Palau de la Moncloa. En tot moment ha estat sotmès a un control per a prevenir sí en algun instant tenia algun tipus de símptoma, malgrat el seu primer negatiu. Si aquests haguessin aparegut, hauria estat sotmès a una nova PCR, per a comprovar si finalment havia resultat contagiat.

El moment en què Sánchez va estar exposat a un possible contagi

Com hem explicat, el president espanyol es va veure obligat a posar-se en quarantena després que el seu homòleg francès donés positiu per coronavirus la setmana passada. No va ser l'únic líder europeu que es va veure afectat pel contagi de Macron. També romanien aïllats, el primer ministre portuguès, Antonio Costa, el belga, Alexander de Croo a més del president del Consell Europeu, Charles Michel.

I és que tots ells van coincidir en un acte que va tenir lloc el dilluns 14 de desembre a París. Ells i molts altres líders mundials als actes per a commemorar el 60è aniversari de l'OCDE que van tenir lloc a la ciutat francesa.

Sánchez i Macron van compartir diverses hores durant la jornada commemorativa. Se'ls va poder veure saludant-se amb el colze, en els diversos parlaments que va haver-hi aquest dia a més d'en l'esmorzar que va tenir lloc aquest mateix dia. Això si, en tot moment es van seguir les mesures de seguretat com l'ús de màscara o el manteniment dels dos metres de distàncies.

Malgrat aquesta coincidència, van haver de passar diversos dies fins que es va confirmar el positiu del president francès. Això va provocar que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, mantingués la seva agenda durant almenys dos dies. Entre altres, va acudir al Congrés dels Diputats per a fer balanç de l'últim Consell Europeu.


Comentaris

envia el comentari