Segueixen les bones notícies per als presos: ara, Forn i Bassa

Arriben després dels permisos a Sánchez, Cuixart i Forcadell

Quim Forn i Dolors Bassa
Quim Forn i Dolors Bassa, en dues imatges d'arxiu. | ACN

La junta de tractament de Lledoners i Puig de les Basses ha aprovat, per l'aplicació de l'article 100.2 del règim penitenciari, que els ex consellers de la Generalitat Quim Forn i Dolors Bassa surtin de la presó per treballar i per tenir cura d'un familiar d'edat avançada, respectivament. Segons han anunciat, Bassa podrà sortir del Puig de les Basses tres dies a la setmana durant vuit hores, mentre que Forn podrà sortir de Lledoners de dilluns a divendres durant dotze hores i mitja.

Tot i que la decisió és d'aplicació immediata, caldrà que la ratifiqui el jutjat de vigilància penitenciària, amb el posicionament previ de la Fiscalia. Els permisos arriben després que ja se'ls atorguessin les mateixes condicions, els darrers dies, a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell.

Cuixart ja ha sortit de la presó de Lledoners aquest dijous

Cuixart ja ha gaudit del primer permís penitenciari aquest dijous. El president d'Òmnium Cultural ha apostat per seguir treballant per «l'amnistia i la llibertat» i ha agraït els seus empleats el suport que li han transmès en els darrers dos anys i l'esforç que han fet garantir la supervivència de l'empresa Aranow, de la qual n'és propietari.

«Hem demostrat que som un equip», ha apuntat el president d'Òmnium visiblement emocionat davant una vintena de treballadors. «Hem mantingut els llocs de treball sense renunciar a ser el que som», ha destacat. Cuixart ha sortit aquest dijous de la presó fent ús per primer cop de l'article 100.2 que la Junta de Tractament de Lledoners va aplicar-li el passat 6 de febrer. Es tracta d'un permís que els presos classificats en segon grau poden demanar per anar a treballar i fer voluntariat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari