Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Xavier Sala i Martín i Toni Soler.

Toni Soler i Xavier Sala i Martín s'enganxen a Twitter pels insults a Joan Tardà

La picabaralla reflecteix a la perfecció la divisió actual que viu l'independentisme

Xavier Sala i Martín i Toni Soler.
Xavier Sala i Martín i Toni Soler han protagonitzat, aquest dimarts, una enganxada a les xarxes socials. | Catalunya Diari

La divisió de l'independentisme es palpa dia a dia en tota l'actualitat parlamentària i en les notícies referents al govern de Catalunya. La gran escletxa és entre l'estratègia més pragmàtica i de cerca d'acords amb forces no independentistes, que encapçala ERC; i la més unilateralista, amb Junts per Catalunya i el moviment al voltant de Carles Puigdemont com a principal altaveu. La divisió, però, es percep més enllà del terreny estricte de la política i el joc de declaracions i contradeclaracions.

Un exemple ben evident l'hem tingut el migdia d'aquest dimarts, 19 de maig, a Twitter. Una conversa enverinada que han protagonitzat l'economista  Xavier Sala i Martín, destacat pels seus postulats més unilateralistes dins de l'independentisme; i el periodista Toni Soler, sovint defensor d'una via més moderada.

La picabaralla, amb Joan Tardà com a protagonista

Tot plegat ha girat al voltant dels insults que ha rebut l'exportaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, com a resposta a una piulada on deia: «ERC, pal de paller de la construcció de la República Catalana!», compartint l'enquesta d''El Periódico' que dona la victòria electoral i una quarantena de diputats als republicans. Vistes les respostes, Toni Soler l'ha defensat dient que «Com a responsable del programa que es va fer tips de riure-se’n del personatge, puc dir que le linxament salvatge i anònim a què se sotmet en Joan Tardà és repugnant».

Sala i Martín  no ha trigat a respondre-li:

I han iniciat la picabaralla al voltant del dret dels usuaris de Twitter d'insultar o no  Joan Tardà:

En definitiva, doncs, un intens debat amb la interacció de centenars d'usuaris, que molt més enllà de parlar sobre la llibertat d'expressió i l'anonimat a Twitter, posa de relleu el trencament total de l'independentisme. Dos referents mediàtics, que al llarg dels anys s'han posicionat al costat d'aquest moviment, es llencen els plats pel cap arran dels insults a un dels membres destacats dels darrers anys d'ERC, Joan Tardà. Un retrat viu de l'estat actual del procés.