Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rahola

Pilar Rahola, esbroncada a TV3 per la seva revelació més polèmica

Jéssisa Albiach, no va trigar a rebatre-li aquesta afirmació, tot fent un repàs de què realment cobren la majoria de catalans

Rahola

Pilar Rahola no veu suficient cobrar 6.000 euros al mes | Catalunya Diari

Pilar Rahola considera que les persones que cobren 6.000 euros al mes pertanyen a una 'classe mitjana amoïnada'.  Almenys així ho va defensar a TV3 durant un debat sobre la pujada o no dels impostos a Catalunya.

Davant aquesta confessió, la líder d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssisa Albiach, no va trigar a rebatre-li aquesta afirmació, tot fent un repàs de què realment cobren la majoria de catalans.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Diferents realitats entre Rahola i Albiach

En aquest sentit, Albiach va explicar-li a Rahola que, després de fer una petita enquesta a persones del seu voltant, els sous dels ciutadans no són com ella es pensa. De fet, va argumentar que: «Mònica, metge, 40.000 euros l'any, Montse, dentista, 50.000 euros l'any, Miquel, advocat, 42.000 euros l'any, Sandra, cambrera, 20.000 euros l'any o Quim, professor, 24.000 euros l'any. Aquesta és la realitat: el sou mitjà, el més habitual, a Catalunya són 1.800 euros».

Tanmateix, la de Podemos va assegurar que: «Una cosa és la Catalunya que estem veient, i una altra, el món de Pilar, en el qual, es diu que una persona que guanya 6.000 euros al mes és classe mitjana amoïnada.  Llavors, la gent que guanya 1.800 euros al mes, què és exactament?».

La petició de Podem

Finalment, Albiach va deixar una preguntar a l'aire: «La gent que guanya més de 90.000 euros l'any, no podria col·laborar una mica més?  Corresponsabilitzar-se dels serveis públics que Catalunya necessita? Són un 1,5%, només. Aquesta és la realitat de Catalunya».

Però sembla que Rahola no és l'única que pensa que cobrar 6.000 euros al mes és, a vegades, una tasca difícil per a sobreviure. De fet, el cofundador de Gestmusic, Josep Maria Mainat, va explicar que:  «Entre els fills que estudien fora, la plaça en el FC Barcelona i la mútua sanitària, uns ingressos de 6.000 euros al mes, sí que et fan ser una classe mitjana amoïnada».

Altres queixes de Rahola

Aquesta no és la primera vegada que Rahola és queixa de la situació econòmica de Catalunya. De fet, fa uns el Govern de la Generalitat anunciava un acord de pressupostos amb els comuns que incloïa una important pujada d'impostos pel 2020.   Aquesta mesura rebria poc després les crítiques d'una de les comentaristes polítiques més conegudes: Pilar Rahola.

La periodista  no dubtava en titllar, al programa 'Tot es Mou' de TV3, la pujada d'impostos d'«escàndol». Rahola, però, veia com ràpidament era contestada a les xarxes per Ada Colau. L'alcaldessa de Barcelona deia al seu compte de Twitter: «Pilar, de quin escàndol parles? Pagarà més qui cobra més de 90.000 euros i pagarà menys qui menys té. Si no estàs d'acord amb això... paga i vamonos». 

També et poden interessar...