Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Apareixen pintades d'esvàstiques a la seu nacional d'Òmnium Cultural

Ho ha denunciat Marcel Mauri, vicepresident de l'entitat, a través de Twitter

Les pintades a la porta i paret de la seu d'Òmnium
Les pintades a la porta i paret de la seu d'Òmnium | CatalunyaDiari.cat

 

Aquest dilluns al matí la seu nacional d'Òmnium Cultural, situada al carrer Diputació de Barcelona, ha aparegut amb vàries pintades a la seva porta i parets exteriors. En color vermell hi han pintat diverses esvàstiques.

El Vicepresident d'Òmnium denuncia els fets

Així ho ha comunicat el vicepresident i portaveu de la junta nacional de l'entitat, Marcel Mauri, a través del seu compte de Twitter. A l'acció contra Òmnium ha contestat: «Doncs sí, seguirem sent profundament antifeixistes, compromesos amb els drets i les llibertats».

Imatge del cartell d'Òmnium tapat per una de les esvàstiques
Imatge del cartell d'Òmnium tapat per una de les esvàstiques | Twitter (@marcelmauri)

 

A més, ha deixat clar també que si aquestes pintades es fan amb la intenció de fer-los callar o amagar-se, no tenen la intenció de fer-ho: «Malgrat que alguns ho voldrien mai aconseguiran silenciar la nostra veu».

Puigdemont, molt crític amb l'atac

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha volgut enviar un missatge de suport als membres d'Òmnium a través del seu compte de Twitter. «Ataquen perquè els fem nosa. Els hem tret la careta i hem ensenyat la seva cara autoritària al món», ha afirmat molt contundent.

Molts casos de pintades en els darrers mesos

El cert és que en els últims mesos moltes seus de partits o altres entitats han aparegut amb pintades similars. A l'estiu va succeir a les portes del consolat general de Bèlgica a Barcelona. Va ser un atac signat per la Falange en el qual es va pintar tant el terra com les parets amb missatges com: «Puigdemont a presó» o «Bèlgica, còmplice del separatisme».

Imatge de les pintades que han aparegut a la porta del Consolat de Bèlgica a Barcelona
Imatge de les pintades que han aparegut a la porta del Consolat de Bèlgica a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Abans, però, les diferents  seus de la CUP, ERC i el PDeCAT a Vic ja van aparèixer amb pintades, però en aquella ocasió el missatge era molt diferent. El que reclamaven era un procés més ràpid cap a la independència i a les portes i parets dels edificis havien escrit coses com: «Traïdors», «Desobeïu o dimitiu» o «Actuem des del carrer, actueu des del Parlament».