Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El Palau de la Generalitat de Catalunya.

Escàndol a la Generalitat: Un treballador denuncia assetjament laboral

El cas s'ha donat a l'Institut Català de Finances i ha generat una investigació interna

Un nou escàndol afecta la Generalitat de Catalunya, tot i que en aquesta ocasió no és pas d'índole política. Es tracta d'un cas d'assetjament laboral  que s'hauria produït a l'estructura interna de la institució, i més concretament en un dels organismes autònoms de la Generalitat: es tracta de l'Institut Català de Finances (ICF), segons revela aquest dijous 'Crónica Global'.

Un cas d'assetjament laboral a l'Institut Català de Finances

Tal com detalla aquesta informació, la  Direcció General de Funció Pública de la Generalitat  va investigar durant l'any 2019 una de les directores generals d'aquest organisme que, presumptament, es va excedir en la seva autoritat amb un dels treballadors d'aquest ens. El cas va esclatar el mes de maig de 2019, quan la Direcció General de Funció Pública de la Generalitat va rebre la denúncia sobre aquesta qüestió i la va admetre a tràmit.

En una primera fase, es va entrevistar les dues persones involucrades per determinar què estava passant. Sembla que l'origen de tot plegat va ser un informe jurídic del treballador que no va satisfer la seva cap i que va desembocar en un procés judicial contra l'ICF. Això va generar una pèrdua de confiança sobre l'empleat; mentre que la seva cap va començar a fer comentaris negatius sobre ell en públic o en privat, fins i tot davant del conseller delegat de l'ICF, Josep Ramon Sanromà.

El cas es va acabar resolent

La situació va degenerar al màxim quan l'acusada d'assetjament va emetre crítiques que van «erosionar la imatge» del treballador en afectar fins i tot la seva vida privada. Davant de tota aquesta informació, recollida de la investigació de  Funció Pública, l'estiu passat es va determinar que hi havia indicis d'assetjament laboral. També es va destapar que la mateixa directora general havia tingut comportaments similars, tot i que de menys intensitat, cap a altres treballadors en el passat.

Fruit de la investigació,  l'ICF es va posar en mans d'una empresa especialitzada en riscos psicosocials per establir mesures de prevenció i de correcció d'aquests comportaments. La situació s'ha d'haver redreçat perquè, tal com explica 'Crónica Global', tots dos afectats segueixen treballant a l'ICF.

També et pot interessar...