IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Polèmica en un programa educatiu de TVE per utilitzar Mariano Rajoy com a exemple «d'incoherència»

El Partit Popular demana dimissions i anuncia que emprendrà accions legals contra RTVE

Mariano Rajoy
Mariano Rajoy ha estat protagonista involuntari d'un programa educatiu emès a La 2. | CatalunyaDiari

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, ha denunciat aquest dijous que 'Aprenem a casa', un programa educatiu en línia que emet La 2 de TVE per la crisi del coronavirus «humiliï» l'expresident Mariano Rajoy. Per la seva banda, el PP, a través de les xarxes socials, ha demanat dimissions a TVE i ha acusat el govern espanyol de «manipulació i sectarisme». García Egea ha assenyalat que emprendran accions legals per aquest fet i que presentaran una denúncia contra Ràdio Televisió Espanyola (RTVE).

En el citat espai, dedicat a nens de 14 a 16 anys i centrat a estudiar «la coherència», el presentador assegura que són «cèlebres alguns discursos absurds» de Mariano Rajoy, en els quals cometia «garrafals i divertides relliscades» que es van fer «de seguida virals en les xarxes socials». «A partir d'ells s'han realitzat sempre originals paròdies, com en l'ocasió que va dir 'com millor, pitjor per a tots. I com pitjor per a tots, millor per a mi, el seu benefici polític», prossegueix, per afegir que alguns van intentar analitzar sintàcticament aquesta frase i era «impossible».

El presentador del programa educatiu afirma que aquest era un «missatge incoherent», però afegeix que «no tots els seus missatges són incoherents» perquè «en moltes ocasions» aquesta suposada incoherència és deguda a un «lapsus linguae». Segons segueix l'explicació en el citat vídeo del programa, això li portava a perdre «el fil del discurs», com quan va dir «som sentiments i tenim éssers humans» o «és el veí el que elegeix a l'alcalde i és l'alcalde el que vol que siguin els veïns l'alcalde».

«Un error involuntari»

Davant el rebombori creat a les xarxes socials, el Ministeri d'Educació i Formació Professional, que dirigeix Isabel Celaá, s'ha disculpat per la inclusió en el programa del vídeo que utilitzava les declaracions de l'expresident Mariano Rajoy, assegurant que ha estat «un error involuntari». RTVE també s'ha disculpat per l'emissió d'un vídeo «inapropiat».

Tot i les disculpes, el Partit Popular ha carregat contra aquesta explicació que «no hi ha qui se la cregui», titllant com a «lamentable» que es defineixi com a «error involuntari, l'adoctrinament en un programa de RTVE».


Comentaris
elgringoperdido
Vivimos en tiempos raros, sin duda. Hay muchas paradojas mundiales que podemos encontrar. Si no queréis utilizar el señor Rajoy como ejemplo de la incoherencia, tendré el placer de ofreceros nuestro glorioso y muy anaranjado presidente como un gran ejemplo.

envia el comentari