Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Lluís Caldentey, ex alcalde de Pontons, entregant la vara de batlle a Josep Tutusaus

Pontons, l’únic poble català on governa el PP i votarà Puigdemont a Europa

Després de vint anys amb un alcalde popular, els veïns d’aquest municipi continuen votant la persona i no al partit

carles puigdemont
Pontons, l'únic poble català on governa el PP, és independentista i votarà Puigdemont a les europees | CatalunyaDiari.cat

 

L’únic municipi de Catalunya governat pel PP és a l’Alt Penedès. Pontons, un poble català amb 458 habitants on l’alcalde és popular des de l’any 1999, però, en canvi, a les eleccions generals i europees guanyen per majoria els grups independentistes. Tanmateix, és cert que a les eleccions municipals realment el que es vota és a la persona i no tant al partit en qüestió.

Votaran el PP a les municipals i Puigdemont a les europees

En aquest sentit, la número dos de Pontons ens Importa, Rosa Pedrosa, ha assegurat al diari ‘Ara’: «Pots jugar-te el coll que  hi haurà gent del poble que diumenge de la setmana vinent votarà Puigdemont a les europees i el PP a les municipals». Aquest és una nova agrupació que han format els veïns per presentar-se a les eleccions municipals i així intentar trencar la presència dels populars que ha existit durant en els darrers vint anys. 

Tanmateix, no serà fàcil, però segons a cap de llista de Pontons ens Importa, Cristina Garcia, creuen que  podrien donar «la sorpresa». A més, l’agrupació està formada per deu persones, de les quals només dos són homes, i elles són conegudes al poble com «les nenes» o «les tietes».

Lluís Caldentey, ex alcalde de Pontons, entregant la vara de batlle a Josep Tutusaus
Lluís Caldentey, exalcalde de Pontons, entregant la vara de batlle a Josep Tutusaus | CatalunyaDiari.cat

Ara per ara l’únic que ha intentat aconseguir l’alcaldia en lloc del PP ha estat el candidat de Junts per Pontons, Lluís Escardó, qui ha explicat al citat diari: «L’anterior alcalde tenia molta mà dreta, però la gent del poble sap que el que hi ha ara no li arriba ni a la sola de les sabates». Lluís Caldentey va abandonar el càrrec per motius de salut el novembre de l’any passat i el va substituir la seva mà dreta, el regidor Josep Tutusaus, per tant, caldrà veure si podrà mantenir l’alcaldia en les pròximes eleccions municipals.

El secret és no parlar de política i preocupar-se pel poble

L’alcaldable del PP ha reconegut que a «molts dels seus votants els costa agafar la papereta del PP», però «una cosa és el missatge que el partit dona a Espanya o a Catalunya i una altra la del poble». Tutusaus, a més, ha explicat quin és el secret perquè un poble independentista vulgui un alcalde popular i és que no parlen de política: «Nosaltres no fem política, solucionem els problemes del poble», afegint una frase típica seva: «Jo soc del PP i també soc home, blanc, heterosexual i del Barça, però això no vol dir que només governi per als heterosexuals del Barça».

Una cosa és ben certa a Pontons, segons els veïns i rivals polítics consultats pel diari ‘Ara’, l’exalcalde Caldentey sabia escoltar i es preocupava per tots els problemes, arreglant tot allò que calia fer. Tanmateix, altres, com Pedrosa, han denunciat que tot això acaba provocant un perillós «sistema d’amiguisme». O com Escardó que ha criticat que «gràcies al 155» s’han pagat moltes obres perquè l’Estat ha volgut compensar «l’únic poble que el PP té a Catalunya». Fins i tot hi ha veïns que asseguren que «Tutusaus no és Caldentey» i, per tant, estan pensant encara a qui votaran a les municipals.

  • També pots llegir: Lluís Caldentey, l'únic alcalde del PP a Catalunya, es jubila