El Govern prohibeix les reunions de més de 10 persones a Catalunya

Torra fa una crida «a tot el país de baixar l'activitat i de reduir la interacció social» i fa un ultimàtum: «Tenim 3 setmanes. Cap distracció i màxima concentració» | També ha demanat evitar els viatges innecessaris

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament
Quim Torra, president de la Generalitat, prohibeix les reunions de més de 10 persones a Catalunya. | ACN

El Govern prohibeix les relacions socials de més de 10 persones a tot Catalunya. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa per anunciar una sèrie de mesures per a poder «aplanar la corba de contagis a Catalunya». Torra ha fet una crida a abaixar la interacció social i moure's només «amb les persones amb qui tenim sempre un contacte directe». També ha demanat evitar els viatges innecessaris. Torra ha recordat que el 70% dels contagis es produeixen per relacions socials.


Pel què fa a la tornada a les escoles, Torra ha anunciat que demà dimarts es farà un consell executiu en el qual es prendran mesures. El president, però, ha avançat que les ratios a les classes seran més reduïdes del que és habitual. A més, Torra ha avançat: «Del 15 de setembre al 15 al novembre es faran 500.000 proves PCR a les escoles i instituts de Catalunya. I les mascaretes seran obligatòries per als més grans de 12 anys». 

Vergés, d'altra banda, ha indicat que «reduirem els aforaments tant a l'interior com a l'exterior dels establiment de restauració en un 50%» i ha especificat: «S'apliquen mesures a Canovelles, Terrassa, Granollers i Les Franqueses que comporten restriccions d'aforament al 33% als establiments i en les institucions religioses». 

Tres setmanes, un compte enrere: «Cap distracció i màxima concentració»

«La segona onada és diferent. Tenim 8 menors d'edat hospitalitzats, i vull dir-los que cap edat no s'escapa d'aquest virus. Hem d'estar tots molt i molt alerta amb tots els nostres comportaments socials», ha dit Torra en una roda de premsa fixada per valorar l'auge del coronavirus a Catalunya.

«Tornem a necessitar enviar una senyal d'alerta a la societat catalana. El virus creix», ha dit mentre comentava: «Faig una crida a tot el país de baixar l'activitat i de reduir la interacció social. Hem de ser capaços de rebaixar la corba en les tres pròximes setmanes. Cap distracció i màxima concentració, és un compte enrere». 


Comentaris

envia el comentari