Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont al Parlament Europeu (19-12-19)

La proposta 'bomba' de Carles Puigdemont que ho canviaria tot

L'expresident de la Generalitat no vol renunciar al poder simbòlic que té a Catalunya

Carles Puigdemont al Parlament Europeu (19-12-19)
Puigdemont ha proposata a les files liderar les llistes de JxCAT de cara a les eleccions catalanes | Catalunya Diari

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha mantingut converses amb l'entorn de JxCAT  i ha oferit liderar les llistes del partit quan Quim Torra convoqui eleecions, que, previsiblement, tindran lloc aquesta tardor. Tal com informa 'El Confidencial' a partir de declaracions de fonts de la formació postconvergent, Puigdemont hauria canviat d'opinió després d'assegurar fa un mes que no tenia en ment encalapsar les llistes. Malgrat això, ell encara ho nega categòricament però està esperant al míting de Perpinyà, que tindrà lloc el pròxim 29 de febrer, segons relaten els seus col·laboradors més propers.

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Jordi Puigneró, el conseller que podria convertir-se en president

En cas de triomfar a l'esdeveniment, l'expresident veurà ratificat el seu possible èxit en unes eleccions catalanes i farà el pas necessari per dirigir la candidatura. Així, aconseguiria consolidar-se com a líder simbòlic sense la necessitat de tornar a Catalunya. Els noms que sonen amb força per ser el número 1 són Jordi Puigneró, l'actual conseller de Polítiques Digitals i preferit de Puigdemont, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Segons publiquen diversos mitjans, Puigdemont, aconsellat pel seu entorn, es presentaria com a número 2 per poder preservar la seva implicació al Govern en cas que ERC guanyi les eleccions, un escenari possible. La primera reunió que va plantejar aquesta fòrmula, que permetria l'expresident manar des de Brussel·les, va tenir lloc a Waterloo el passat 1 de febrer, amb un grup de col·laboradors. Una setmana després, Artur Mas visitava el seu successor a Bèlgica; fou aleshores quan, teòricament, la cúpula de JxCAT va decidir renunciar a la col·locació de Calvet com a preferit per presidir la Generalitat

També et pot interessar...