La proposta del Consell per la República és «desbordar democràticament» l'Estat «repressor»

L'organisme condemna les detencions de dilluns i acusa Madrid de fabricar un relat de violència «inexistent»

Puigdemont durant la roda de premsa al Parlament Europeu on ha anunciat que portarà el seu cas al TJUE
Puigdemont és el president del Consell per la República | Catalunya Diari

El Consell per la República, l'organisme presidit per Carles Puigdemont, ha proposat «desbordar democràticament» l'Estat «repressor», fer «efectiu» el mandat de l'1-O i «constituir la República». En un comunicat d'aquest dimarts, l'organisme que presideix Puigdemont ha condemnat les detencions d'ahir contra nou membres dels CDR, i ha acusat Madrid de fabricar un relat de violència «inexistent».

El Consell considera que la «imminència» de la commemoració del segon aniversari de l'1-O i la publicació de la sentència del judici ha provocat una «nova onada repressiva» contra les llibertats dels ciutadans de Catalunya. L'òrgan expressa la «màxima solidaritat» amb les persones detingudes i les seves famílies i amics.

Creu que serà una «sentència ignominiosa»

El Consell sosté que l'operació policial té per objectiu, per una banda, intimidar la ciutadania de Catalunya a l'hora de mobilitzar-se per denunciar i protestar contra el que probablement serà una «sentència ignominiosa». I, per l'altra, construir un relat de violència associat a un moviment polític «radicalment pacífic i democràtic» com és el moviment d'alliberament nacional de Catalunya.

Finalment, el Consell assevera que cal tenir en compte l'escenari preelectoral a Espanya a l'hora de valorar aquesta operació. «L'Estat pretén criminalitzar opcions polítiques legítimes majoritàries a Catalunya davant l'opinió pública espanyola per treure'n rèdits electorals el proper del 10 de Novembre».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari