La proposta del Consell per la República és «desbordar democràticament» l'Estat «repressor»

L'organisme condemna les detencions de dilluns i acusa Madrid de fabricar un relat de violència «inexistent»
Puigdemont és el president del Consell per la República | Catalunya Diari

 

El Consell per la República, l'organisme presidit per Carles Puigdemont, ha proposat «desbordar democràticament» l'Estat «repressor», fer «efectiu» el mandat de l'1-O i «constituir la República». En un comunicat d'aquest dimarts, l'organisme que presideix Puigdemont ha condemnat les detencions d'ahir contra nou membres dels CDR, i ha acusat Madrid de fabricar un relat de violència «inexistent».

 

El Consell considera que la «imminència» de la commemoració del segon aniversari de l'1-O i la publicació de la sentència del judici ha provocat una «nova onada repressiva» contra les llibertats dels ciutadans de Catalunya. L'òrgan expressa la «màxima solidaritat» amb les persones detingudes i les seves famílies i amics.

 

Creu que serà una «sentència ignominiosa»

El Consell sosté que l'operació policial té per objectiu, per una banda, intimidar la ciutadania de Catalunya a l'hora de mobilitzar-se per denunciar i protestar contra el que probablement serà una «sentència ignominiosa». I, per l'altra, construir un relat de violència associat a un moviment polític «radicalment pacífic i democràtic» com és el moviment d'alliberament nacional de Catalunya.

 

Finalment, el Consell assevera que cal tenir en compte l'escenari preelectoral a Espanya a l'hora de valorar aquesta operació. «L'Estat pretén criminalitzar opcions polítiques legítimes majoritàries a Catalunya davant l'opinió pública espanyola per treure'n rèdits electorals el proper del 10 de Novembre».

 

També et pot interessar...