Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El Parlament de les Dones s'ha celebrat aquest dilluns a la cambra catalana

El PSC guanyaria les eleccions espanyoles a Catalunya segons el CIS

Els socialistes obtindrien un 27,2% dels vots, segons el sondeig

Iceta
El PSC guanyaria les eleccions espanyoles a Catalunya  | CatalunyaDiari.cat

 

El PSC guanyaria les eleccions espanyoles a Catalunya amb el 27,2%, segons l'última enquesta del CIS. En segona posició quedaria ERC, amb el 18,5%. D'aquesta manera, s'inverteix el resultat de les eleccions generals del 28-A a Catalunya, quan esquerra va guanyar amb el 24,59% dels vots i el PSC va quedar com segona força amb el 23,21% dels votants.

Guanyaria PSC i JxCat patiria una forta davallada

La tercera posició la seguiria ocupant En Comú Podem, amb el 12% dels vots, tot i que patirien una baixada respecte al dia 28 d'abril, quan van aconseguir el 14,89%. També s'invertirien la quarta i cinquena posició. Junts per Catalunya patiria una forta davallada, del 12,05% dels vots a tan sols el 6,1%, cosa que faria Ciutadans passés a ser la quarta força més votada, encara que també patint una davallada de nombre de votants (de l'11,55% al 8,5%).

El 4,1% del cens electoral aniria destinat al PP, que conservaria la sisena posició, quedant-se pràcticament amb els mateixos votants del mes d'abril (el 4,85). De la mateixa manera, Vox, ocuparia una altra vegada la posició número set. El partit ultradretà aconseguiria un 1,1% dels vots, respecte al 3,6% obtingut el 28-A. 

En l'àmbit estatal, forta pujada pel PSOE

El CIS pronostica una forta pujada pel PSOE, que aconseguiria gairebé el 40% d'intenció de vot directe. Un gran augment de vots tenint en compte que en les eleccions del 28 d'abril va aconseguir un 28.68%. Unides Podem cau quasi tres punts de vot directe (de 14,31% a 12,7%) . El PP passaria d'aconseguir el 16,70% al 13,7%,  perdent la segona posició, que seria per Ciutadans, que mantindria pràcticament el mateix nombre de vots, el 15,8%. Santiago Abascal aconseguiria el 5,1%, respecte al 10,26% del 28-A.

El baròmetre de juny de CIS arriba en un moment polític clau, a tres setmanes de la investidura de Sánchez i amb la possibilitat de repetir eleccions sobre la taula. Els resultats de l'enquesta podrien ser decisius per Sánchez a l'hora de respondre a les darreres propostes de Pablo Iglesias, qui ha decidit cedir sobre diferents temes per tal de facilitar-li la investidura i evitar repetir eleccions.

També et pot interessar...