Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez

El PSOE portarà als tribunals les «amenaces i coaccions» per tombar la investidura de Sánchez

Calvo assenyala que alguns han estat «assenyalats amb nom i cognom»

 El PSOE anirà als tribunals per les «amenaces i coaccions» que han rebut diputats socialistes per intentar tombar la investidura de Pedro Sánchez. Ho ha anunciat la portaveu dels socialistes al Congrés, Adriana Lastra, a través de Twitter. «Acudirem als tribunals a defensar la democràcia», ha piulat, per fer front a les «amenaces i coaccions, difamacions i calumnies».

«Avui votarem amb molt orgull el govern progressista», ha assegurat. La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha denunciat que han estat «assenyalats amb nom i cognom» i ha mostrat «inquietud» pel «comportament de l'oposició». En una entrevista a RNE aquest dimarts al matí, Calvo ha explicat que han rebut «amenaces clares» i diu que «algunes acabaran a la justícia».

L'oposició crida a un 'tamayazo'

La votació de la investidura és molt ajustada -si no hi ha canvis, Sánchez serà investit amb només dos vots de diferència amb 167 'sí' contra 165 'no' i 18 abstencions- i d'aquí la crida de l'oposició al transfuguisme. PP, C's i VOX han atiat aquests dies l'expectativa que algun dels diputats del PSOE o d'alguna de les formacions que li donen suport acabi canviant el sentit del seu vot o no es presenti a la votació.

És el que es coneix com un 'tamayazo', en referència al transfuguisme de dos diputats del PSOE a la Comunitat de Madrid  (Eduardo Tamayo i Maria Teresa Sáez) que el 2003 van impedir la investidura de Rafael Simancas.

També et pot interessar...