L'escàndol per factures falses de milions d'euros que esquitxa TV3

Triacom va pagar despeses electorals de Convergència

L'Agència Tributària ha destapat en una inspecció sobre impost de societats l'existència de més de dos milions d'euros en factures falses emeses en 2010 i 2011 a Triacom, la productora 'estrella' de TV3 presidida per Oriol Carbó a la qual l'empresari Juan Manuel Parra va afirmar haver facturat en fals per a camuflar despeses electorals de Convergència Democratica de Catalunya.

Aquest assumpte se segueix en l'Audiència Nacional, en la denominada causa del 3%, que investiga si càrrecs de CDC cobraven mossegades a empresaris a canvi de l'adjudicació d'obra pública i després, blanquejaven aquests ingressos amb fórmules com la prestació de serveis a tercers dels quals en realitat es beneficiava el partit.

Segons va declarar en el seu moment Domingo Parra adjuntant un enregistrament, Carbó, de connivència amb el exconsellera de Justícia de la Generalitat Germá Gordó, li va donar instruccions per a facturar a Triacom per conceptes ficticis el desplegament que havia realitzat per a un acte electoral de CDC. Tal com va afirmar en l'Audiència Nacional, només així podia cobrar pels seus serveis.

En la seva recerca, l'Agència Tributària conclou que no era l'únic a emetre factures falses a Triacom, que en uns casos pactava produccions que no arribaven a realitzar-se i en uns altres, «tapava» els pagaments com si fossin subcontractacions de serveis per a dos programes de TV3,  'El Gran Dictat' i 'Fish & Xips', la realització íntegra dels quals, per contracte, portava una altra empresa.

Es va pagar un preu «desorbitat» a Telefonica per dos vídeos corporatius

Destaca el cas de Telefonica, que segons l'informe al qual ha tingut accés Europa Press, va pagar en 5 factures de 2010 i 2011, 2,5 milions d'euros pel patrocini d'una sèrie de la qual «no hi ha cap constància» i per dos vídeos corporatius dels quals només apareix un i no compleix les condicions acordades per aquest preu «desorbitat».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari