Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El polític i eurodiputat Carles Puigdemont, durant la presentació del seu llibre 'M'explico'

Puigdemont alerta des de la Catalunya Nord sobre «els efectes secundaris de la repressió»

L'eurodiputat ja va participar aquest dijous en un acte a la Maternitat d'Elna

El polític i eurodiputat Carles Puigdemont, durant la presentació del seu llibre 'M'explico'
Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat i actual eurodiputat, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

L'expresident de la Generalitat i actual eurodiputat, Carles Puigdemont, ha defensat aquest divendres, 21 d'agost, que «els efectes secundaris de la repressió» a el procés independentista són reparables, perquè on hi ha desorientació, desunió, enuig i desmobilització pot haver orientació, unitat, esperança i mobilització.

Puigdemont, en una conferència a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), a Prada de Conflent

Puigdemont ha pronunciat una conferència a la 52a Universitat Catalana d'Estiu (UCE), a Prada de Conflent, a la qual han assistit els exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín; el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert; Elsa Artadi, Laura Borràs, Francesc de Dalmases, Josep Costa i Albert Batet (JxCat); l'advocat Gonzalo Boye i l'esposa del mateix Puigdemont, Marcela Topor.

També ha destacat que els principals líders polítics de partits independentistes «estan a l'exili o amb repressió» però segueixen actius, cosa que considera indispensable perquè el procés independentista també segueixi actiu. Malgrat tot, Puigdemont també ha advertit que l'activitat d'aquests líders no és suficient perquè el procés «segueixi viu».

Puigdemont va arribar a la Catalunya Nord el passat dimecres a la tarda, però no va aparèixer públicament fins al vespre d'aquest dijous, quan va participar en un acte de record als presos i exiliats pel procés independentista a la Maternitat d'Elna.

Torrent, a Puigdemont: «Un independentista pot desgastar o pot ajudar a construir»

Al seu torn, el president del Parlament, Roger Torrent, ha retret a Carles Puigdemont que hagi qüestionat la sobirania de la cambra i s'hagi optat per «ser bons minyons». Torrent ha assegurat que, mentre ell estigui al capdavant del Parlament, no s'obligarà cap treballador públic a assumir les conseqüències de les decisions polítiques, en referència al fet que no es publiquessin al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) les resolucions completes aprovades al ple de la monarquia.

«Un independentista pot desgastar o pot ajudar a construir», li ha retret, tot subratllant que ells aposten per «la segona via». «De res serveix intentar desgastar al que tens al costat perquè el trajecte l'hem de fer junts», ha afegit.