YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El municipi català amb els pisos més cars (i no és Barcelona)

Es caracteritza per rebre una alta quantitat de turistes al llarg de l'any

Imatge d'arxiu d'un bloc de pisos
'Idealista' ha fet el rànquing de les 25 ciutats on és més car comprar un habitatge d'Espanya | Catalunya Diari

Qui no ha somiat en tenir una residència als llocs més paradisíacs de Catalunya? Sigui platja o muntanya, som afortunats de tenir paratges espectaculars a — relativament — pocs quilòmetres de distància. 

Tot i això, pot ser les ganes baixen una mica quan es coneixen els preus dels habitatges d'aquestes localitzacions tan desitjades. Aquest mateix dijous, el portal immobiliari 'Idealista' ha publicat un comunicat on detalla els municipis on és més car adquirir una casa. Catalunya concentra un total de vuit ciutats de les vint-i-cinc que hi ha arreu del país. 

El preu d'una casa a Vaquèira, a Lleida, costa 4.793 euros el metre quadrat (euros/m2). Es tracta del municipi més car per a comprar un habitatge a Catalunya, i el sisè en l'àmbit estatal, segons l'empresa 'Idealista'. 

Vaquèira, situada a la Vall d'Aran, és un municipi amb una població permanent de 94 habitants, però que pel gran flux turístic hi ha èpoques a l'any que poden augmentar fins als 15.000 - 20.000 habitants. Allà s'hi troba l'estació d'esquí de Vaquèira-Beret, declarada Centre d'Interès Turístic Nacional, en ple desenvolupament d'expansió, motiu pel qual aquest municipi atrau tants turistes.

Entre Lleida i Barcelona es troben les ciutats més cares de Catalunya

Després de Vaquèira se situen Barcelona, amb 4.084 euros/m2; Naut Aran, a la Vall d'Aran, per 3.840 euros/m2; la ciutat costanera de Sitges, al Garraf, amb 3.664 euros/m2, i Sant Cugat del Vallès, al Vallès Occidental, amb 3.590 euros/m2. 

Pel que fa a ciutats catalanes, completen la llista tres municipis del Baix Llobregat: Sant Just Desvern amb 3.516 euros/m2; Esplugues de Llobregat amb 3.478 euros/m2; i Castelldefels amb 3.434 euros/m2. 

Però 'Idealista' no només s'ha fixat en els municipis catalans, sinó que el rànquing és a escala estatal. El lloc més car d'Espanya on es pot comprar un habitatge és a l'illa de Formentera, a les Balears, amb 7.643 euros el metre quadrat. En segon lloc es troba el municipi de Deya, també a les Illes Balears, amb 5.909 euros/m2; i el segueix Sant Joan de Labritja, també a Ses Illes, amb 5.165 euros/m2.


Comentaris

envia el comentari