Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont, en una imatge de l'any 2020.

Puigdemont i Bonvehí recuperen els contactes i encara no descarten l'acord

L'expresident de la Generalitat va anunciar la fundació d'un nou partit per al 25 de juliol
Carles Puigdemont, en una imatge de l'any 2020.
Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya, en una imatge d'arxiu. | ACN

Qui donés per extingides les possibilitats que l'entorn de Carles Puigdemont i el PDECat  arribin a un acord per formar un nou partit polític, s'equivocava. Res no garanteix, ni de bon tros, que s'acabi arribant a una entesa, que hores d'ara continua semblant molt llunyana. Però el cert és que els contactes que fa una setmana semblaven trencats per sempre, ara s'han recuperat.

Puigdemont i Bonvehí reprenen converses

Segons explica aquest dimarts, 7 de juliol, 'Nació Digital', l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president del PDECat, David Bonvehí, han mantingut diverses converses al llarg d'aquest passat cap de setmana. Cal recordar que Puigdemont va ser a Perpinyà el passat dissabte i que no se li coneix més agenda que la seva participació a la reunió del Consell per la República. 

L'actual eurodiputat podria haver aprofitat la visita a la capital de la Catalunya Nord  per mantenir algun contacte discret amb la direcció del PDECat. En tot cas, els contactes que hi ha hagut —siguin cara a cara o telefònics— demostren que, malgrat que Puigdemont  ja hagi anunciat que crearà un nou partit polític, en cap cas descarta encara la fusió amb el PDECat. És la darrera jugada de l'expresident, que podria canviar del tot l'escenari i salvar la trencadissa del seu espai polític.

Salvar la trencadissa per no regalar la Generalitat a ERC

Al marge del futur de la postconvergència i del conglomerat de partits que quedarien al panorama polític amb aquesta nova trencadissa, les reunions de darrera hora entre Puigdemont i el PDECat  es fan, també, amb un ull posat a les eleccions a la Generalitat.

Concórrer per separat a aquests comicis suposaria, pràcticament, eliminar qualsevol opció de 'sorpasso' a ERC i 'regalar' als republicans una victòria que, si bé els donen les enquestes, tampoc seria —a jutjar pels mateixos estudis demoscòpics— per una folgada diferència, de manera que  Puigdemont  es reserva l'efecte que, el 2017, ja va arrabassar les previsions més optimistes de la formació republicana. Anant dividits als comicis, aquest possible 'sorpasso' quedaria frenat, situació que tant Puigdemont com el PDECat  volen evitar de totes totes.