▶️ DIRECTE 10:00h:

El govern explica com seran els ajuts a les empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO's.

Trilla veu cert descontrol al Segrià: «Ens hem quedat curts o alguna cosa no ha anat bé»

L'expert ha assenyalat que s'està perdent la traçabilitat del brot per la falta de recursos

Imatge d'un tècnic del SEM prenent la temperatura a una persona migrant a Lleida en el marc del dispositiu per detectar casos de covid-19 entre els temporers que dormen al carrer
Antoni Trilla ha reconegut que «falta reforçar la vigilància epidemiològica» a Lleida | ACN

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha constatat que s'està perdent una mica la traçabilitat al Segrià. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha opinat que «falta reforçar, i molt, la vigilància epidemiològica».

El brot ha superat la capacitat de seguiment

«Amb el temps transcorregut i totes les passes que s'han donat, sembla que la primera vegada que s'ha de provar la bondat d'aquest sistema de detecció i seguiment ens hem quedat curts o alguna cosa no ha anat bé», ha resumit Trilla, que ha remarcat que el nombre de casos ha ultrapassat la capacitat de seguiment «per manca de recursos i per la complexitat inherent d'aquests casos».

Sobre Barcelona, en canvi, ha opinat que els positius creixen amb «una proporció relativament petita». Al Segrià, ha dit Trilla, hi ha contagi comunitari, però mentre es pugui traçar es pot tenir una lleugera idea del que està passant. «Quan es perd la pista aquí les coses es poden complicar, i crec que en part és una mica el que està succeint al Segrià», ha indicat.

Trilla veuria «decebedor» una segona onada durant l'estiu

En aquest sentit, ha avisat que seria «molt decebedor» que es produís una segona onada durant l'estiu, quan encara Catalunya no ha sortit de la primera fase. Pel que fa a la ciutat de Barcelona, Trilla ha subratllat que calen «bones dades i que siguin fàcils d'interpretar, ben acotades».

En aquest sentit, ha explicat que hi ha hagut una superposició de dos tipus de resultats: xifres de PCR positives barrejades amb proves serològiques que corresponen a casos antics. Així les coses, ha remarcat que els positius actuals han augmentat «amb una proporció relativament petita».

Trilla ha destacat que ja era esperable un augment de casos amb la nova normalitat, així com els que corresponen a alguns «que no ho fan tot el bé que tocaria». «Si tots aquests casos es poden diagnosticar i seguir, igual tenim sort i ho anem controlant», ha conclòs.

Salut vol que la mascareta sigui obligatòria sempre

La consellera Alba Vergés ha avançat aquest dimarts al matí que portarà al Govern una proposta perquè la mascareta sigui obligatòria sempre, tot i que hi hagi distància de seguretat. «Comença a haver-hi molta més mobilitat i crec que és important prendre aquesta mesura»


Comentaris

envia el comentari