Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

Puigdemont contra la Casa Reial: «Hi ha un cop d'estat en marxa fa molt de temps»

Ha recordat les paraules de Felip VI en el tercer aniversari de la mobilització del 3-O

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont ha parlat clar sobre el que creu de la Casa Reial | El Periódico

«Aquí hi ha un cop d'estat en marxa fa molt de temps en què el rei espanyol va decidir posar-s’hi al front». Són paraules de l'expresident de la GeneralitatCarles Puigdemont, en una entrevista que publica aquest dissabte 'El Nacional'.

En el tercer aniversari del discurs del monarca del 3 d'octubre de 2017, el líder de JxCat acusa al rei Felip VI d'autoritzar l'«a por ellos» contra la ciutadania que volia votar l'1-O. Puigdemont també alerta que l'Estat «retorçarà» la seva pròpia llei per impedir qualsevol legitimació de l'independentisme.

A més, insisteix en la importància de superar el 50% a les pròximes eleccions: «No em val dir que farem el mateix que quan som el 47,5 perquè aleshores no sé per què discutim de la necessitat de superar el 50%».

Junqueras proposa un «3 d'octubre permanent»

El president d'ERC, Oriol Junqueras, proposa «un 3 d'octubre permanent». En el tercer aniversari de la mobilització d'avui fa tres anys, 48 hores després del referèndum de l'1-O, l'exvicepresident de la Generalitat aposta per «tornar a apel·lar» a les grans majories que van fer possible la vaga general.

«Les majories socials que necessitem i de forma continuada. Un 3 d’octubre permanent», ha dit Junqueras, empresonat a Lledoners, en un missatge que ha publicat el seu compte oficial de Twitter aquest dissabte al matí. La vaga general del 3 d'octubre de 2017 la van convocar CGT, CNT, COS, I-CSC i IAC, i diferents Comitès de Defensa de la Vaga per denunciar la vulneració de drets de l'Estat contra la celebració del referèndum.

Torra, sobre la mobilització del 3-O: Hi hem de tornar

Finalment, el president de la Generalitat inhabilitat, Quim Torra, també ha volgut dedicar unes paraules a Twitter, on ha recordat la mobilització del 3 d'octubre de 2017: «El 3 d'octubre tot era possible. La ciutadania havia pres la determinació de fer guanyar la democràcia expressada en plenitud dos dies abans contra la violència i l'amenaça. Hi hem de tornar. Abandonem disputes internes i fem-ho possible».

La vaga general la van convocar CGT, CNT, COS, I-CSC i IAC, i diferents Comitès de Defensa de la Vaga -relleu dels Comitès de Defensa del Referèndum de l'1-O- per denunciar la vulneració de drets de l'Estat contra la celebració del referèndum. El rei espanyol, Felip VI, va assegurar al vespre que l'independentisme havia «fracturat i enfrontat» la societat catalana.