Puigdemont

Puigdemont demana reflexionar sobre la unitat arran la crisi entre JxCat i ERC

L'expresident de la Generalitat ha declarat en el seu compte de Twitter que «no es pot ni oblidar ni menystenir la força de la gent»

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha fet una crida a una «reflexió profunda i prendre decisions» després de la crisi entre JxCat i ERC pel pacte dels postconvergents que ha donat la presidència de la Diputació de Barcelona al PSC. «Alguns tenen el que volien i buscaven de fa temps. Els seus estrategues i aliats mediàtics són persistents en la confrontació no pas amb l'Estat repressor sinó entre nosaltres. S'equivoquen», ha manifestat Puigdemont a través del seu compte de Twitter. A més, Puigdemont reivindica que «no es pot ni oblidar ni menystenir la força de la gent» i afegeix que  la gent vol una unitat «ara més necessària que mai».

L'intent d'acord entre ERC i JxCat, infructuós; Marín, la nova presidenta 

El pacte entre el PSC i JxCat per presidir la Diputació de Barcelona, signat el passat divendres, 5 de juliol, va provocar una crisi en la relació entre el partit de l'expresident Puigdemont i ERC. Per la seva banda, ERC va oferir la presidència de la institució a JxCat —que consideraven revertir acords— si aquests trencaven el pacte amb els socialistes. Malgrat això, els postconvergents van optar per mantenir el seu suport al PSC. Així mateix, Núria Marín, l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, va ser escollida nova presidenta de la Diputació de Barcelona.

Núria Marín
Núria Marín va ser escollida nova presidenta de la Diputació de Barcelona, gràcies al pacte dels socialistes amb JxCat  | Catalunya Diari

La presidenta de la Diputació advoca pel diàleg 

Paral·lelament, Marín  va remarcar la necessitat del pluralisme d'idees: «El camí del diàleg és el que hem de transitar si volem tornar a tenir un horitzó compartit com a societat. Si no, què hi fem, en política? La política significa, abans que res, acord i pacte», defensava la nova presidenta en referència a l'acord entre la seva formació i JxCat.  

També et pot interessar...