Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont confia en un canvi d'escenari després de les europees

Puigdemont, sobre el judici als presos sobiranistes: «Honestament, n’espero l’absolució»

«Si el judici prova una cosa, és que s’ha construït aquesta falsa rebel·lió», ha dit un Puigdemont que preveu un canvi d'escenari a les europees

Carles Puigdemont confia en un canvi d'escenari després de les europees
Carles Puigdemont confia en un canvi d'escenari després de les europees | CatalunyaDiari.cat

 

Carles Puigdemont segueix de ben a prop el judici del procés. A només una setmana dels comicis europeus i mirant de reüll la vista al Tribunal Suprem, l’expresident de la Generalitat ha explicat que li ha resultat «molt estrany» el fet de compartir campanya amb companys que són a la presó com Joaquim Forn. En una entrevista al diari ‘ARA’, el cap de files de Junts per Catalunya ha explicat: «Parles de política, quan el que et ve de gust és parlar de nosaltres, de la família i de les nostres vides».

Més enllà del prec personal, Puigdemont també ha comentat què n’espera del judici que s’està duent a terme al Suprem. «Honestament, l’absolució», ha comentat el líder sobiranista mentre afegia: «Si el judici prova una cosa, és que s’ha construït aquesta falsa rebel·lió. Seria un missatge de restitució de la credibilitat de la justícia espanyola, francament en qüestió».

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Després de les eleccions europees, moment clau

En ser preguntat per la possibilitat d’una no-absolució als presos sobiranistes, Puigdemont ha comentat que «hem de ser prudents» perquè, segons ell: «Després del 26 hi haurà condicions per restablir espais d’unitat estratègica, és imprescindible».

carles puigdemont
Puigdemont, a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

 

Finalment, l’expresident de la Generalitat s’ha mostrat plenament «confiat» en aquest hipotètic nou escenari i ha apel·lat a l’1-O per explicar la base de la seva estratègia: «Vam fer l’1-O gràcies a la unitat estratègica. Els cops que hem pogut vèncer l’Estat ha estat amb unitat. No tenim dret de malbaratar l’octubre del 2017 ni el futur».