Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont en una sessió al Parlament Europeu el 14 de gener de 2020

Puigdemont podria fitxar Mònica Terribas com a número 2 per a les eleccions

'Economía Digital' publica la notícia aquest dilluns

Carles Puigdemont en una sessió al Parlament Europeu el 14 de gener de 2020
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu. | GTRES

L'expresident de la Generalitat, diputat al Parlament Europeu i líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, podria estar preparant un cop d'efecte de cara a les properes eleccions autonòmiques. Segons publica aquest dilluns, 20 de juliol, 'Economía Digital' citant fonts sobiranistes, Puigdemont hauria ofert a Terribas incorporar-la a la candidatura de JxCat a les eleccions al Parlament com a número 2, si bé la periodista encara no hauria respost al suposat oferiment.

Tot just el passat divendres, la presentadora d''El matí de Catalunya Ràdio' les darreres set temporades, anunciava per sorpresa que no continuaria a partir de la temporada vinent, deixant entreveure discrepàncies amb els dirigents de l'emissora. Cal recordar que el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, va ser proposat per ERC. Davant les insalvables diferències, doncs, Terribas va plegar divendres.

L'agraïment de Puigdemont i Torra

Ara, podria estudiar el seu salt a la política si es confirmés la informació publicada aquest dilluns a 'Economía Digital'. El mateix divendres, Terribas va rebre l'agraïment públic de Puigdemont i també del president Torra:

Caldrà veure si, finalment, la prestigiosa periodista decideix fer el salt a la política i acompanyar Puigdemont en una nova singladura política: la de tornar a ser, per segona vegada, candidat a la presidència de la Generalitat —ara, amb un partit propi, que serà fundat precisament aquest dissabte, dia 25 de juliol.

Puigdemont diu que ha recuperat el contacte amb Junqueras de manera «molt incipient»

Puigdemont ha explicat aquest dilluns que ha reprès «de manera incipient» el contacte amb l'exvicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, i confia en revertir les desavinences. En la presentació telemàtica del llibre 'M'explico', que publica amb Xevi Xirgu a 'La Campana', Puigdemont ha expressat que espera que el tercer grau els «apropi més» i que es pugui «tornar a imprimir el ritme del teixit d'aquest fil que mai s'ha abandonat». Ha admès que estan «lluny» de tenir la fluïdesa que voldrien tenir en la seva relació però que el propòsit és treure'n una estratègia unitària tot superant els desacords.

Tot i que al llibre, Puigdemont  diu un any abans de l'1-O que no vol anar a una etapa «tan dura» amb un vicepresident «deslleial», explica que totes les declaracions depenen del context i que «el valor és que, malgrat això, per damunt de tot sobrevola una gran lleialtat que no s'ha de perdre de vista, la lleialtat de l'1-O». També ha afegit que la relació entre el president dels republicans i ell és perquè volen tirar endavant el país.