Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotografia d'un dinar a Waterloo l'agost de l'any 2019.

Jordi Puigneró, el possible presidenciable de JxCat

És un dels noms que sona amb força per liderar la candidatura postconvergent

Fotografia d'un dinar a Waterloo l'agost de l'any 2019.
Puigneró (a baix, el segon per la dreta) forma part del cercle més estret de col·laboradors de Carles Puigdemont. | Instagram

Poc a poc es va coent l'ambient preelectoral a Catalunya. Tot i allunyar l'objectiu de les eleccions amb les darreres declaracions del president Torra, JxCat ja pensa en la seva estratègia per anar a les urnes probablement a la tardor o, a tot estirar, a principis de l'any 2021. A ningú no se li escapa que l'expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, és l'amo i senyor del seu espai electoral i tindrà la darrera paraula en la fórmula com concorren la Crida Nacional per la República, el PDECat i la marca Junts per Catalunya.

Jordi Puigneró, el més ben posicionat

Aquest dijous, 4 de juny, el digital 'El Món' publicava una informació que dona per fet que el conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, serà el presidenciable de JxCat a les properes eleccions catalanes. Puigneró, que havia estat regidor de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès entre 2005 i 2018, és des de llavors el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya.

Des de fa mesos, és un dels consellers més ben posicionats en el cercle més proper a Carles Puigdemont. De fet, en un dinar informal, amb amics, que  Puigdemont  va organitzar l'estiu passat a Waterloo, va ser l'únic membre del Govern en ser-hi present. En l'àpat hi van participar la comentarista política Pilar Rahola, el diputat de Bildu Jon Iñarritu, el senador 'Jami' Matamala o l'exconseller Lluís Puig, entre d'altres.

La presència de Puigneró va denotar el seu posicionament creixent dins de Junts per Catalunya i al costat de l'expresident Puigdemont. Així, deixa enrere altres noms, com el de Damià Calvet o Àngels Chacón, i es descarta del tot Laura Borràs, investigada pel Suprem.