Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Torra en la intervenció al Parlament el 18 de desembre

Quim Torra denuncia un «cop d'estat» i demana al Parlament que celebri un ple extraordinari dissabte

El cap del Govern ha estat inhabilitat de forma immediata per la Junta Electoral Central

El president Quim Torra ha comparegut aquest divendres, hores després que la Junta Electoral Central (JEC) hagi decidit inhabilitar-lo com a cap del Govern,  per denunciar un «cop d'estat» de l'organisme electoral. La seva compareixença arriba després de la reunió extraordinària convocada al Palau de la Generalitat a les 20.00 hores.

En aquest sentit, Quim Torra ha demanat al Parlament que celebri un ple extraordinari demà dissabte. El cap del Govern ha criticat que es destitueixi un president de forma «administrativa», i també ha lamentat que la JEC tampoc permeti a Oriol Junqueras ser eurodiputat. 

«Seguiré sent diputat i president de la Generalitat»

El cap del Govern ha indicat que presentarà tots els recursos possibles davant d'una decisió «autoritària» i «irregular». Torra ha subratllat que mentre el Parlament no digui el contrari «seguirà sent diputat i president de la Generalitat» i que exercirà les funcions del càrrec. El president del Govern ha comparegut acompanyat de tots els consellers després d'haver celebrat un Consell Executiu extraordinari.

Torrent convoca el ple extraordinari a les 17.00 hores

Després que Torra hagi reclamat la convocatòria d'un ple extraordinari del Parlament de Catalunya per donar resposta a l'ordre de la JEC d'inhabilitar-lo com a diputat, Torrent ha anunciata través del seu perfil de Twitter que el ple se celebrarà demà dissabte a les 17.00 hores. En el ple, està previst que Torra faci una compareixença la qual coincidirà amb l'inici del ple d'investidura de Pedro Sánchez al congrés espanyol.

També et pot interessar...