Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

Quim Torra, sobre la presència de Valls a la manifestació de Colón: «Em vols a la presó?»

El President de la Generalitat ha concedit una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' on ha analitzat el panorama polític actual i ha parlat sobre diversos temes d'interès, entre ells sobre el judici als presos catalans

Quim Torra
Quim Torra, sobre la presència de Valls a la manifestació de Colón: «Em vols a la presó?» | La Sexta

Quim Torra, President de la Generalitat, ha concedit una entrevista al programa 'El Matí de Catalunya Ràdio' on ha analitzat els últims fets ocorreguts entre els executius català i espanyol. Tan sols un dia abans de l'inici del procés judicial contra els líders independentistes empresonats, Torra ha expressat que els problemes de Pedro Sánchez van començar tan bon punt «apareix la figura del relator», que va ser quan els partits polítics afins a la dreta van prendre la determinació de convocar una manifestació contra el govern espanyol.

  • Et pot interessar:   L'independentisme mantindria la majoria absoluta, segons l'última enquesta del GESOP.

Torra dona les gràcies a tots els qui no van anar a la manifestació

Així les coses, el diputat de JxCat  ha fet patent que l'executiu central «no pot governar contra Catalunya», encara més tenint en compte que PP, C's i VOX han començat a moure els fils per fer caure el govern socialista.

Sobre la manifestació que ahir va reunir menys de 50.000 persones a la plaça Colón, Torra ha manifestat que «va quedar clar que no es pot fer xantatge dient que arriba l'extrema dreta», i ha aprofitat l'ocasió per donar les gràcies «a la societat espanyola que no va anar a la manifestació».

VOX PP C's
La manifestació convocada per VOX, PP i C's va acabar punxant amb menys de 50.000 assistents | Twitter

 

En aquest sentit, el President de la Generalitat ha lamentat que les formacions polítiques que van promoure la protesta van «demanar que em fiquin a la presó», quelcom que ha aprofitat per llançar una pregunta directa a Manuel Valls, candidat a l'alcaldia de Barcelona per Ciutadans: «Manifestar-se amb el feixisme vol dir que em vols a la presó?».

  • Relacionat:  El govern espanyol dona per trencades les negociacions amb l'independentisme.

«El nostre objectiu és la independència»

Torra també ha analitzat la relació que existeix a dia d'avui amb el govern liderat per Pedro Sánchez fent patent que, malgrat que «volem trobar una solució pel conflicte, nosaltres li proposem un referèndum pactat i ells no proposen res». A més, destaca que els socialistes encara no els han fet saber «quina és la proposta espanyola per Catalunya».

Preguntat per l'objectiu final del govern català, el diputat de JxCat es mostra ferm i taxatiu: «En tots els papers que enviem a la vicepresidenta Calvo li deixem clar que el nostre objectiu és la independència». Amb tot, sembla que no acaben d'arribar a un acord amb el PSOE, ja que l'executiu de Sánchez «no va acceptar cap proposta de relator internacional» mentre que la Generalitat no creu en l'objectivitat «d'un català i un espanyol».

Quant a la possibilitat de convocar uns nous comicis, Torra rebutja la idea, i confessa que mai s'ho ha plantejat. A més, ha volgut deixar clar que no pot sortir «del marc del meu mandat democràtic», de manera que «sempre m'atendré al que m'encarregui el Parlament» en referència a la possibilitat de posar en marxa una nova estratègia unilateral.

El president Quim Torra afirma que «el nostre objectiu és la independència» | CatalunyaDiari.cat

 

Torra vol que Sánchez garanteixi la seva seguretat

Com no podia ser d'altra manera, un altre dels temes que s'han tractat al llarg de l'entrevista ha estat la presència de Torra en el litigi contra els exconsellers catalans empresonats, el qual començarà demà. I és que el President de la Generalitat creu que, després de la concentració d'ahir, «anar a Madrid té el seu risc», motiu pel qual sol·licita que el govern central garanteixi la seva seguretat «tal i com nosaltres va, garantir la del consell de ministres de Barcelona».

Per acabar, Torra ha mencionat la possibilitat que el judici es conclogui amb sentències condemnatories. Si això fos així, el President de la Generalitat fa una crida per realitzar «una reacció conjunta al Parlament i al poble de Catalunya». Amb tot, el diputat de JxCat es mostra tranquil, ja que «la comunitat internacional té clar que l'únic desenllaç del judici al procés és l'absolució».

  • També pots llegir: Miquel Iceta parla sobre el diàleg: «A Espanya hi ha massa covards».