Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra en una roda de premsa a la Generalitat de Catalunya el 6 de febrer de 2020

Torra convoca una reunió aquest matí per abordar el tancament de Nissan

El tancament de les tres fàbriques catalanes s'ha fet oficial aquest dijous

Quim Torra en una roda de premsa a la Generalitat de Catalunya el 6 de febrer de 2020
Torra ha convocat una reunió aquest dijous per tractar el tancament de Nissan a Catalunya | Catalunya Diari

El president de la Generalitat,  Quim Torra, ha convocat aquest matí a les 11 hores una reunió amb el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès; el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, per abordar l’anunci del tancament de Nissan.

La companyia ha notificat oficialment aquest matí el tancament  de les tres fàbriques  catalanes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu. Nissan és la segona planta automobilística del país i dona feina a 3.000 persones. A més, segons els sindicats, es poden veure afectats 20.000 llocs de treball.

Colau afirma que Nissan «s'equivocarà» si no reconsidera el tancament

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, espera que  Nissan  reconsideri el tancament de les plantes a Catalunya. «La possibilitat ha d'existir», ha dit en declaracions a la SER. Colau ha remarcat que les administracions no es resignaran davant la decisió i ha insistit que l'empresa té «una responsabilitat».

«Nissan porta aquí molt temps, ha fet grans beneficis, ha rebut ajudes públiques i no pot anunciar el tancament com si res», ha assenyalat. Per tot plegat, ha afegit, «cal reconduir les converses» per plantejar altres solucions damunt la taula.

«Nissan  s'equivocarà si no aprofita l'oportunitat de reforçar llaços amb una àrea industrial amb una llarga trajectòria», ha sentenciat. L'alcaldessa ha mostrat el seu suport al comitè d'empresa i a tota la plantilla i ha afirmat que no es resignaran «pels costos que això té» per a milers de famílies treballadores.