Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mariano Rajoy i Carles Puigdemont

Rajoy revela converses privades amb Puigdemont: «Em va dir 'No pots autoritzar un referèndum'»

L'expresident del govern espanyol presenta el seu llibre 'Una España mejor'

Mariano Rajoy i Carles Puigdemont
Rajoy relata converses privades amb Puigdemont | EFE

L'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ha presentat el nou llibre 'Una España mejor', publicació de Plaza y Janés que recull les memòries de l'exdirigent del Partit Popular, retirat ja de la primera línia política. En el llibre, Rajoy revela alguna de les converses privades que va tenir amb altres personalitats polítiques, entre d'altres l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Rajoy volia mantenir el 155, tot i les eleccions

Sense dubte, la trajectòria política de Rajoy va quedar marcada l'augment de l'independentisme i els fets que van tenir lloc el dia 1 d'octubre de 2017, amb el referèndum d'independència a Catalunya i la posterior aplicació de l'article 155. Sobre aquesta qüestió també parla al nou llibre, plasmant una conversa amb «l'estrafolari alcalde» de Girona.

Segons relata Rajoy, en una d'aquestes reunions Puigdemont va admetre que l'expresident del govern espanyol mai aprovaria un referèndum pactat. «Puigdemont em va dir: 'No autoritzaràs el referèndum. No pots'», esmenta al llibre. D'altra banda, assegura que la seva intenció era mantenir l'article 155, encara que Puigdemont hagués avançat les eleccions a Catalunya.

Pel que fa a les negociacions durant els anys previs amb Artur Mas, argumenta que «el diàleg amb els nacionalistes va passar a significar que, senzillament, el govern d'Espanya havia d'acceptar exigències impossibles de complir».

També et pot interessar...