Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont i Torra a una roda de premsa (18-02-19)

Puigdemont titlla «d'indignant i vergonyosa» la inhabilitació de Torra

L'expresident no ha estat l'únic que ha volgut mostrar el seu desacord davant la decisió presa per la JEC

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha considerat aquest divendres  «indignant i vergonyós» que la Junta Electoral Central (JEC) hagi acordat la inhabilitació del president Quim Torra. «És com el 155 però sense passar pel Senat», ha conclòs a través de Twitter Puigdemont, que ha remarcat que els dos darrers presidents han estat destituïts per Espanya, i no pel Parlament. «S'han acostumat a decidir qui ha de ser president i qui no», ha lamentat l'expresident.

Forn considera la decisió «intolerable, injusta i abusiva»

L'expresident però no ha estat l'únic a reaccionar a la inhabilitació del president Quim Torra. L'exconseller d'Interior Quim Forn ha constatat aquest divendres que «tots els poders i instàncies de l'estat espanyol estan al servei de la política de revenja i escarment». Forn ha considerat aquesta decisió «intolerable, injusta i abusiva». «Fins quan? Tot el suport, president!», ha afegit.

Des d'Òmnium demanen una reacció unitària

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha demanat  una reacció unitària des de les institucions  i el carrer davant de la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, «un atac sense precedents». «Els poders de l'Estat només entenen el llenguatge de la repressió», s'ha queixat a través de Twitter.

Laura Borràs també ha mostrat el seu suport a Torra

«Ja no hi ha cap mena de dubte, oi?  Espanya és una repressió consolidada». Així ha reaccionat a través de Twitter la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs qui ha volgut mostrar el seu suport a Torra. «Al teu costat, sempre, Molt Honorable President», ha afegit.

També et pot interessar...