Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Meritxell Budó i Quim Torra

Budó demana «menys frivolitat» a Fernando Simón

Simón va apuntar ahir que la Generalitat hauria d'haver confinat abans el Segrià

Meritxell Budó i Quim Torra
Imatge d'arxiu de la consellera Budó i el president Torra. | ACN

La consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, ha respost aquest dimarts, 7 de juliol, l'acusació del doctor Fernando Simón, que dilluns a la tarda deia que el Govern havia anat tard amb el confinament de la comarca del Segrià. «Ens sobta que l'executiu espanyol ens digui que anem tard. Seria còmic si no fos pel que estem vivint, demano menys frivolitat», ha dit Budó.

El Govern aprova l'avantprojecte de llei de les àrees de promoció econòmica i urbana

El Govern ha aprovat l'avantprojecte de llei de les àrees de promoció econòmica i urbana (APEU), una eina de promoció i millora de competitivitat de les àrees econòmiques basada en la col·laboració públicoprivada. L’objectiu de la futura llei, impulsada per Direcció General de Comerç del Departament d’Empresa i Coneixement, és assentar les bases d’un nou model de gestió basat en la col·laboració publicoprivada en àrees de concentració d’activitat econòmica, ja sigui de caràcter comercial, turístic, industrial i/o de serveis. En aquest sentit, el projecte de llei inclou especialitats per a les APEU de Polígons d’Activitat Empresarial (PAE).

Les APEU facilitaran que qualsevol zona de concentració d’activitat econòmica que vulgui augmentar la seva competitivitat o evitar situacions de degradació pugui ser gestionada de manera conjunta amb l’objectiu de millorar els serveis i la qualitat de l’entorn, complementant les actuacions dels poders públics i potenciant la col·laboració entre agents públics i privats.

En benefici dels espais públics i els interessos generals de la ciutat

Segons el text, les APEU són instruments de col·laboració publicoprivada que persegueixen les finalitats públiques següents: modernització i promoció de determinades zones urbanes; millora de la qualitat de l’entorn urbà mitjançant actuacions sostenibles; consolidació del model de ciutat compacta, complexa, cohesionada i mediambientalment eficient i increment de la competitivitat tot afavorint la creació de l’ocupació.

L’activitat que duran a terme beneficiarà els espais públics i els interessos generals de la ciutat i és per això que, tot i ser entitats de base privada, es constitueixen sota la tutela pública del municipi pel compliment d’aquestes finalitats públiques.