Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
CDR i germana Puigdemont

L'entorn de Puigdemont desmenteix la reunió dels CDR amb la seva germana

Segons fonts familiars de l'expresident, Anna Puigdemont estava a l'hospital el dia en què la Guàrdia Civil data el contacte

detingut CDR
La Guàrdia Civil assenyala que els CDR detinguts es van reunir amb la germana de Puigdemont l'any passat | Catalunya Diari

 

Després de l'ardu seguiment policial i les escoltes telefòniques, l'Audiència Nacional ha determinat que  cinc dels detinguts per terrorismees van reunir el 2018 amb la germana de Puigdemont per a lliurar documentació a l'expresident, convertint-se en un enllaç amb l'actual Govern. No obstant això, fonts de l'entorn de l'exdirigent han assegurat a diferents mitjans —'El Nacional', entre d'altres— que la seva germana estava a l'hospital aquell dia amb el seu pare, qui havia estat intervingut un dia abans, el 15 de setembre.

Anna Puigdemont, per la seva banda, ha negat tota relació amb els CDR atribuïda per la policia a través d'un comunicat. Així mateix, ha declarat que és «materialment impossible» que es reunís amb els detinguts, ja que, tal com s'esmenta anteriorment, es trobava al centre mèdic amb el seu pare. A més, aprofita l'ocasió per considerar aquesta vinculació amb «una campanya de criminalització i desprestigi» perquè Bèlgica entregui l'expresident a les autoritats espanyoles. 

Aragonès considera que la relació «és estranya»

Paral·lelament, en una entrevista a la Cadena SER aquest matí, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha titllat d'«estranya» la informació, ja que, segons ell i altres dirigents, «és públic i notori que Puigdemont i el president es reuneixen de manera habitual». En la mateixa línia, Aragonès ha criticat, fent-se ressò de les paraules de Torra expressades la setmana passada, la vinculació de l'independentisme amb la violència. El vicepresident també ha volgut assenyalar que els crits de «llibertat» al Parlament eren pertinents i que fou el grup de Ciutadans qui va provocar les tensions, «sortint-se finalment amb la seva».

També et pot interessar...