Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Vídeo: El carnaval d'un poble gironí indigna l'Exèrcit Espanyol

La localitat celebra cada any una crema de ninots d'«actualitat catalana»

La localitat celebra cada any una crema de ninots d'«actualitat catalana» | Cedida

Carnaval disfressat de polèmica al poble gironí de Ribes de Freser (Ripollès). En la tradicional  crema  anual de ninots per aquestes dates, la localitat ha escollit la imatge del paracaigudista de l'exèrcit que el passat 12 d'octubre, dia de la Hispanitat, es va convertir en protagonista de l'habitual desfilada en xocar contra un fanal al Passeig de la Castellana  de  Madrid.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

El poble ha cremat la figura del paracaigudista junt amb la d'un policia nacional, un guàrdia civil propinant cops de porra i un mosso d'esquadra disparant un projectil de foam. I sota les figures en qüestió, es podia veure un contenidor amb un missatge clarament referent a les converses que el govern espanyol i la Generalitat mantindran a partir d'aquesta setmana per trobar solució al conflicte català: 'Mesa de diàleg'.

«Actualitat catalana»

Enguany la polèmica torna a estar servida, però no és la primera vegada que la repercussió de la tradició col·loca el poble al focus dels mitjans. L'any passat, el protagonista era el rei Felip. La localitat calava foc a la seva figura, vestida de guàrdia civil i aguantant una balança amb llaços grocs a una banda i 'els testicles del monarca' a l'altre, visiblement més pesats.

Segons avança 'El Español', els responsables de la festa defensen que els ninots que escullen cada any per exposar durant set dies al carrer i ser cremats públicament a posteriori són d'«actualitat catalana». Aquest any Luis Fernando Pozo, membre de la brigada de paracaigudistes de l'exèrcit espanyol, ha estat la diana, junt amb els tres cossos policials protagonistes en els aldarulls pel procés.

També et pot interessar...