Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Albert Rivera

Rivera reclama el vot del PSC a la moció contra Torra: «Aplaudeix els qui porten Goma-2 i armes»

Cs ha proposat al PSC una reunió per «aplicar la Constitució a Catalunya» i ha anunciat una denúncia contra Torra

Albert Rivera
Albert Rivera demana el suport d'Iceta a la moció de censura  | Catalunya Diari

 

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha exigit als socialistes catalans que votin a favor de la moció de censura que presentarà el seu partit contra el president de la Generalitat, Quim Torra. Aquest matí, la portaveu del PSC, Eva Granados, ha anunciat que la seva formació s'abstindria en la votació i Rivera ha lamentat la decisió. «Com pot ser que el govern d'Espanya no estigui al costat de Cs? Què més fa falta? Goma-2? No, ja en tenim. Armes de foc? No, ja les han trobat. I Torra ho aplaudeix», ha dit. En aquest sentit, Rivera ha mostrat el seu suport a Lorena Roldán, qui el partit taronja proposa com a candidata a presidir la Generalitat.

Tot i el 'no' reiterat dels socialistes, Ciutadans ha implorat un cop més al secretari general del PSOE i president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, perquè accepti una reunió per parlar de Catalunya i de  «l'aplicació de la Constitució». Roldán ha assegurat que es tracta d'una situació excepcional, ja que considera que el Govern «ha trepitjat totes les línies vermelles possibles i hi ha perill en la nostra seguretat». Per això, la cap de l'oposició ha afirmat que no entén que el PSC «no defensi la llibertat i la convivència».

Torra, denunciat 

A més, el líder de Ciutadans ha anunciat que presentarà una denúncia a la Fiscalia contra Quim Torra per tal que s'investiguin els suposats vincles del president «amb la violència». Rivera ha relacionat directament el president amb l'operació de l'Audiència Nacional contra nou membres dels Comitès de Defensa de la República acusats de terrorisme, tot i que no s'ha trobat cap arma als detinguts ni s'ha demostat vincles amb el Govern. «Ni en el pitjor moment del País Basc es van atrevir a votar i a dir el que ha dit Torra», ha criticat.

També et pot interessar...