Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de C's, Albert Rivera, davant del Palau de la Generalitat el 20 d'octubre

Rivera assegura que el 155 és una «obligació» mentre Torra segueixi a la Generalitat

El líder del partit taronja diu que el sumari dels CDR demostra que Torra és «l'artífex» dels «comadnos separatistes» i reclama «coratge» a Sánchez per destituir-lo

El president de C's, Albert Rivera, davant del Palau de la Generalitat el 20 d'octubre
Rivera assegura que aplicar el 155 a Catalunya és una «obligació política i moral» | Cedida

El líder de C's, Albert Rivera, ha argumentat que aplicar el 155 a Catalunya és una «obligació política i moral»  mentre al capdavant de la Generalitat hi «segueixi algú que vol assaltar el Parlament». Rivera ha fet referència al sumari dels CDR, que recull que un dels detinguts va declarar davant la Guàrdia Civil que tenien l'encàrrec «de presidència» o d'un «CNI Català» d'ocupar la cambra catalana el dia que es conegués la sentència amb el president de la Generalitat, Quim Torra, a dins.

En un esmorzar informatiu aquest dijous al matí, el president de C's ha reclamat «coratge» a Pedro Sánchez per «destituir» Torra perquè el sumari demostra que és «l'artífex» dels «comandos separatistes». Rivera ha dit que el dia posterior a les eleccions PSOE, C's i PP s'han de reunir per dissenyar un pla per intervenir l'autonomia a Catalunya.

Torra
Rivera creu que la justícia citarà a Torra a declarar com a investigat en el cas dels CDR | CatalunyaDiari.cat

No podrà haver-hi «convivència» mentre Torra presideixi la Generalitat

«Si no apliquem la Constitució, es poden cometre delictes. Alguns han confós el Codi Penal amb la Constitució. Jo soc més partidari de la Constitució que del Codi Penal perquè és el pas previ. Si tu evites que Torra cometi delictes no han d'haver-hi processos judicials. Si no fas res, com Rajoy, et venen els processos judicials i el victimisme. Perquè passar el mort a jutges i fiscals per la via penal quan políticament hi ha un article que ens permet reprendre el control democràtic i la convivència a Catalunya?», ha plantejat Rivera.

El líder de C's ha dit que no hi podrà haver «convivència» mentre Torra presideixi la Generalitat i l'ha acusat de  «no ser un demòcrata» perquè «no respecta les regles del joc i crida a la violència».  Rivera ha dit que «ni en els pitjors moments al País Basc» un lehendakari va defensar o animar els «violents». Rivera ha opinat que és possible que  la justícia citi a declarar Torra com a investigat en el cas dels CDR «davant una evidència» com la que recull el sumari.

Puigdemont es burla de Llarena per enviar l'euroordre en castellà
El líder de C's acusa Sánchez de posar en perill l'extradició de Puigdemont | Cedida

Extradició de Puigdemont

Rivera ha acusat Sánchez «d'haver posat en perill el procés d'extradició de Puigdemont» per les seves declaracions sobre la Fiscalia i ha lamentat que la defensa que l'expresident de la Generalitat «ja ha dit que ho utilitzarà». «És normal aquesta irresponsabilitat?», ha plantejat. «Ningú ha degradat tant les institucions de l'Estat», ha criticat, i ha recordat al president en funcions que  «no és el rei sol, no és l'Estat ni la Fiscalia». El candidat de la formació taronja ha proposat fer una llei per donar «independència absoluta als fiscals».

«Pla B» si les dretes no sumen

Rivera s'ha dirigit directament a Casado: «Bloquejaràs un altre cop Espanya?». El líder de C's ha argumentat que ell és «l'únic candidat que reconeix que si no suma una majoria alternativa a Sánchez hi ha d'haver un pla B», és a dir, «arribar a un pacte d'estat» amb C's i PP des de l'oposició, que inclogui pactar pressupostos.

«La diferència entre Casado, Abascal i jo és que estic disposat a treballar per aquest país des del govern i l'oposició», ja que la situació actual és una «anomalia», ha defensat Rivera. Si no hi ha suma de les dretes, «no podem enfadar-nos i no respirar», ha insistit el president de C's. «El més valent és desbloquejar Espanya. El més valent és dir-ho en públic i no en privat», ha dit.

«Evitar el boicot a les eleccions»

Rivera ha demanat a Sánchez que eviti un hipotètic «boicot a les eleccions» a Catalunya i li ha demanat «coratge». El líder de C's ha remarcat que es podrien cometre «delictes electorals molt greus» i ha exigit a Sánchez que actuï per evitar el que «ja està publicant Tsunami i tots els cafres dels comandos separatistes». També ha demanat que garanteixi que els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil desplaçats a Catalunya puguin votar.

També et pot interessar...