Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rivera

Rivera acusa Sánchez de «prendre el pèl» als espanyols i manté el 'no'

Felip VI es planteja esperar uns dies abans de decidir si proposa candidat a la investidura

Rivera
Rivera ha expressat a Twitter el seu malestar | Catalunya Diari

 

El líder de C's, Albert Rivera, ha afirmat que la resposta de Pedro Sánchez a la proposta d'abstenció de la formació taronja és «una presa de pèl» i ha avisat que mantindrà el 'no' a la investidura si el líder del PSOE no «rectifica». El president de C's ha exigit al secretari general del PSOE a través d'un comunicat difós després de la trucada telefònica que ha mantingut aquest dimarts amb el president del govern en funcions que, «si vol acabar amb la situació de bloqueig», cal que «recapaciti» i «tiri cap al constitucionalisme».

Segons Rivera, és «mentida» que les tres condicions exigides per C's s'estiguin complint  i ha afirmat que la reacció del líder del PSOE «no està a l'altura d'un candidat a la presidència del govern espanyol». «Els ciutadans saben què és el que està fent el PSOE a Navarra, què està fent a Catalunya i quin és el programa econòmic de Sánchez», ha argumentat.

Felip VI mostra «preocupació» per la incertesa

El rei Felip VI es planteja esperar uns dies abans de decidir si proposa un candidat a la investidura. Fonts parlamentàries coneixedores de la ronda de consultes han explicat que el monarca mostra «preocupació» per la incertesa política i estudia donar més marge a les formacions polítiques per evitar una repetició electoral.

Les converses d'última hora entre grups parlamentaris amb la ronda de contactes ja en marxa haurien fet dubtar la Casa Reial  sobre els passos a seguir. El que estava previst és que el rei Felip VI prengués una decisió aquest mateix dimarts després de l'entrevista amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, sobre designar un candidat a la investidura o no.

També et pot interessar...