Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rosa Maria Sardà durant la manifestació unionista a Barcelona el 18 de març de 2018

Rosa Maria Sardà torna a esclatar contra l'independentisme

Acaba de publicar el seu llibre 'Un incident sense importància'

Rosa Maria Sardà durant la manifestació unionista a Barcelona el 18 de març de 2018
Rosa Maria Sardà assegura que a Catalunya hi segueix havent molt racisme | Catalunya Diari

Rosa Maria Sardà ha tornat a generar polèmica després d'una entrevista pel diari 'El Confidencial'. La catalana acaba de publicar el seu llibre 'Un incident sense importància' on narra la vida en una casa de Catalunya dels anys 30 i en el qual fa un retrat de la Barcelona i Catalunya en l'època dels seus avis i de la seva infància. Una ficció on impera el racisme que, segons l'autora, segueix present a Catalunya.

En un episodi parla concretament de racisme

Sardà explica al mitjà en qüestió que un dels episodis del llibre, en el qual es narra com era la vida en una casa de senyors catalans amb una criada de Múrcia i la jove d'Uruguai, tracta sobre el racisme de Catalunya. Ja que tot i que és en gran majoria ficció, segons ella ha utilitzat paral·lelismes amb la realitat.  A més, lamenta: «I és un racisme que segueix: aquests no són dels nostres i aquests no són d'aquí i aquests són de fora...».

«Això no és un problema entre Catalunya i Espanya, sinó de Catalunya» expressa Sardà tota convençuda. «És Catalunya que està dividida. Jo no tinc res en contra de ningú ni de cap lloc» diu l'autora, que lamenta que a qui no accepten «és a mi perquè no sóc independentista» i conclou: «Però vaja, la fractura està aquí»,  referint-se als constants conflictes que es viuen a Catalunya i la divisió amb l'Estat.

No és la primera vegada que la barcelonina crea polèmica amb les seves paraules, sinó que  l’actriu és una de les veus catalanes més reconegudes  en contra del moviment d'independència catalana.

També et pot interessar...

  • Rosa Maria Sardà carrega contra el Govern de Torra i els aldarulls de Barcelona
  • Sardà, sobre l'independentisme: «Estan instal·lats en el conflicte»