Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del president espanyol, Pedro Sánchez, durant una roda de premsa el 8 de maig del 2020

Sánchez diu que algunes comunitats sortiran els propers dies de l'estat d'alarma

Ho ha manifestat durant la conferència de presidents telemàtica

Imatge del president espanyol, Pedro Sánchez, durant una roda de premsa el 8 de maig del 2020
El president espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | ACN

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comunicat aquest diumenge, 24 de maig, als  presidents autonòmics que si l'evolució de la pandèmia és positiva i si res no es torça, moltes comunitats estaran fora de l'estat d'alarma al llarg dels propers dies.

Segons han informat fonts autonòmiques, així ho ha avançat Sánchez a l'onzena reunió que manté amb els presidents de comunitats i ciutats autònomes des que va ser declarat l'estat d'alarma, trobada per videoconferència en què també els ha dit que està convençut que la totalitat de el país ho estarà —fora de l'estat d'alarma— a finals de juny o a principis de juliol. De moment, el Congrés dels Diputats  ha autoritzat la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma, que estarà en vigor fins al 7 de juny.

Es mantenen les conferències setmanals de presidents

Aquestes reunions amb els presidents autonòmics, que són setmanals des de mitjans de març, seguiran la mateixa tònica i freqüència fins que finalitzi l'estat d'alarma. Posteriorment, seran mensuals, segons les fonts consultades.

Segons les mateixes fonts, el lehendakari Iñigo Urkullu ha demanat durant la Conferència de presidents amb Sánchez que es modifiqui el format d'aquestes reunions. El president li ha respost que preveu mantenir-les fins a finals de juny, quan totes les comunitats autònomes estiguin en la nova normalitat, i a partir de juliol  mantenir-les amb una altra cadència major, que podria ser quinzenal o mensual.