Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sánchez

Sánchez critica la moció de censura de C's i torna a carregar contra l'independentisme

El president espanyol ha tornat a referir-se a l'article 155 en afirmar que l'executiu socialista està «fent els deures»

Sánchez
Sánchez critica la moció de censura de C's i torna a carregar contra l'independentisme | Catalunya Diari

 

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha retret aquest dilluns a Ciutadans la moció de censura «electoralista» que han presentat —i perdut— contra el president de la Generalitat, Quim Torra. Segons Sánchez, la moció només ha servit per «enfortir» Torra. «Avui Torra ha aconseguit una majoria parlamentària que no tenia en tota la legislatura», ha afirmat en una entrevista a Antena 3.

Creu que els independentistes «han fracassat»

A més, segons el líder del PSOE, la moció s’ha fet «sense parlar prèviament amb els altres grups parlamentaris i sabent que no hi havia els números» perquè prosperés. «Encara que estem en procés electoral i que C's i PP hagin utilitzat la qüestió territorial per esgarrapar vots fora de Catalunya, em semblaria molt important que deixem de banda aquestes qüestions partidistes i aquestes iniciatives electoralistes que no obeeixen a l’interès general», ha sentenciat.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en una entrevista on ha assegurat que els independentistes «han fracassat» en el seu projecte i ara «l’única esperança que tenen és que les constitucionalistes ens dividim». Per aquest motiu ha demanat a PP i C's que «facin el mateix que el PSOE» i donin suport a la gestió del govern espanyol a la crisi a Catalunya. Per això ha demanat «altura de mires».

 

Confia en el suport de Podem a una hipotètica aplicació del 155

Respecte a una hipotètica aplicació del 155 a Catalunya, Sánchez ha afirmat que el govern espanyol «fa els deures» i per tant «contemplem els nostres escenaris». Segons el president espanyol, la «resposta» de l’executiu a una possible crisi després de la sentència de l’1-O serà «democràtica» per «garantir la convivència» i «proporcional al desafiament».

A més, ha dit, «serà una resposta unitària que espero que pugui comptar amb el suport de C's, PP i Unides Podem».

El PSOE, única garantia per evitar el bloqueig

Sánchez també ha assegurat que «l’única garantia que no hi hagi bloqueig» després de les eleccions del 10-N és que el PSOE formi «un govern progressista». «Esperem que el 10-N el bloqueig sigui el passat i tanquem l’etapa d’inestabilitat».

 

També et pot interessar...