ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Denuncien una empresa amb 52 treballadors sense alta a la Seguretat Social al Bages i el Berguedà

La companyia es dedica a l'atenció domiciliària i tenia 30 empleats sense permís per residir ni treballar a l'Estat

Treball
Una empresa d'atenció domiciliària tenia 52 treballadors sense Seguretat Social   | Unsplash

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies traslladarà a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el cas d'una empresa d'atenció domiciliària que tenia 52 treballadors sense donar d'alta a la Seguretat Social, segons ha informat la conselleria en un comunicat. L'empresa presta els seus serveis al Bages i el Berguedà.

La Inspecció de Treball va descobrir aquests 52 treballadors, dels quals 30 no tenien autorització administrativa per residir ni treballar a l'Estat, 13 no van ser donats d'alta amb caràcter previ a la prestació, vuit rebien prestacions per desocupació i una per incapacitat permanent.

Les multes podrien comportar presó

La situació incorre en infraccions de caràcter molt greu i constitutives d'un delicte penal. En concret, l'article 311.2 del Codi Penal preveu penes de presó de sis mesos a sis anys i multa de sis a dotze mesos als qui donin ocupació simultàniament a una pluralitat de treballadors sense comunicar la seva alta a la Seguretat Social si el nombre d'empleats afectats és del 25% a empreses de més de 100, del 50% en més de 10 i menys de 100, i de la totalitat a empreses d'entre cinc i deu treballadors.

A banda de posar el cas en coneixement de la Fiscalia, la Inspecció de Treball ha proposat diverses sancions econòmiques per matèria d'estrangeria i Seguretat Social que sumen gairebé 735.000 euros.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari