Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez

«No hi ha pla B»: Sánchez demana suport a l'oposició per prorrogar l'estat d'alarma

Ho ha explicat aquest dissabte al migdia, en roda de premsa

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una roda de premsa al Palau de la Moncloa. | Europa Press

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha apel·lat aquest dissabte a la «responsabilitat» de tots els partits al Congrés per aprovar dimecres vinent una nova pròrroga de l'estat d'alarma. «És una necessitat, no és un caprici, és un instrument eficaç», ha afirmat Sánchez, afegint que l'estat d'alarma també «empara» els treballadors en ERTO, els autònoms o els avals de l'ICO.

«No hi ha pla B, l'únic pla és el de l'estat d'alarma», ha afirmat, afegint que vol anar revisant la situació cada quinze dies. Sánchez també ha obert la porta a la «co-governança» del plantejament de la desescalada amb les comunitats autònomes i una «negociació bilateral» per establir quins territoris «passen a una fase o altra en base a criteris acordats».

Sánchez explica que es treballa en l'adaptació dels ERTO al període de transició

En un altre ordre de coses, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest dissabte que el seu executiu està parlant amb els sindicats i patronals sobre com adaptar els ERTO al període de transició que s'obre a partir del 4 de maig.

«Som empàtics a la realitat dels treballadors i de les empreses», ha dit Sánchez, que ha descrit els ERTO com una figura jurídica que «està protegint a milions de treballadors» i que l'executiu vol convertir-los en «incentius» per a la represa de l'activitat econòmica i la reincorporació dels treballadors. D'altra banda, Sánchez ha dit que el seu govern enllesteix l'aprovació d'una tercera línia d'avals de l'ICO, amb 24.000 milions d'euros i que estan «treballant» per millorar-ne la tramitació.