Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez

Sánchez estudia portar la proposta d'il·legalitzar els partits independentistes al Constitucional

La proposició no de llei va ser aprovada a l'Assemblea de Madrid per VOX amb el suport de PP i C's

El president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez
Sánchez valora transmetre la proposició no de llei d'il·legalitzar els partits independentistes al TC | Catalunya Diari

El president del govern espanyol en funcions i candidat del PSOE al 10-N, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest divendres que el seu executiu «estudia» portar al Tribunal Constitucional la proposició no de Llei  aprovada a l'Assemblea de Madrid  que reclama la il·legalització dels partits independentistes.

En una entrevista a la Cadena Ser i preguntat per aquesta possibilitat de portar la iniciativa al TC, Sánchez ha afirmat que no li sembla «un mal debat». «Ho estudiarem, perquè estem començant a ser testimonis de coses molt preocupants» perquè el que fa la ultradreta «té un nom a la història europea».

«Ahir ens vam quedar tots molt sorpresos per aquesta qüestió», ha dit, perquè malgrat que «els parlaments autonòmics tenen capacitat i autonomia per poder plantejar determinades qüestions», «no poden excedir el que és el repartiment competencial en un estat compost com l'espanyol» i per tant «ho estudiarem».

VOX, «una criatura que el PP ha creat»

La iniciativa es va aprovar a l'Assemblea de Madrid a proposta de VOX i amb els vots a favor del PP i de C's. Segons Sánchez tot plegat demostra una deriva «molt preocupant» de les formacions de Pablo Casado i Albert Rivera. «Sempre he dit que la ultradreta, si tirem la mirada enrere, no deixa de ser un invent d'Aznar per desestabilitzar Rajoy, però els ha marcat de les mans i el PP no pot ni vol frenar una criatura que ells mateixos han creat».

Sánchez també ha afirmat que després de les eleccions «en 48 hores»  farà una proposta al PP, C's i Podem, així com les forces nacionalistes i regionalistes tindran sobre la taula «una proposta per desbloquejar la situació al país i abordar la governabilitat». Segons Sánchez es tracta que «es permeti la llista més votada» pugui formar govern.

També et pot interessar...