Sánchez proposa a Torra posar en marxa la mesa de diàleg aquest mateix mes

El president espanyol li ha presentat, a més, un document amb 44 àrees on podrien establir acords

Reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez el 6 de febrer de 2020 al Palau de la Generalitat.
Quim Torra i Pedro Sánchez, reunits aquest dijous al Palau de la Generalitat. | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha proposat al de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que la mesa de diàleg es constitueixi en la seva primera reunió aquest mateix mes de febrer. La proposta ha sorprès després que fa una setmana Sánchez intentés ajornar la mesa al govern de Catalunya que sorgeixi de les eleccions autonòmiques d'enguany, tot i que després va recular.

Sánchez vol iniciar la mesa de diàleg aquest febrer

Ara és Sánchez qui marca el 'tempo' i sembla que el president de l'executiu espanyol no vol perdre el temps. El PSOE ha confirmat, a través d'un tuit, la proposta de Sánchez:

Sembla, doncs, que Pedro Sánchez referma la seva voluntat efectiva de materialitzar el diàleg amb el govern de Catalunya. L'inici de la mesa és un dels plantejaments del document «obert» de quatre pàgines amb el nom 'Agenda per al retrobament' que Sánchez ha portat a la reunió d'aquest dijous a Barcelona amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

Un document amb 44 punts

El primer dels 44 punts del text planteja celebrar la reunió constitutiva de la taula de diàleg entre governs, pactada entre el PSOE i ERC, al febrer per començar el diàleg polític. El document parla de l'objectiu de buscar «solucions en el marc de la llei i el respecte a la seguretat jurídica» per evitar la judicialització de la política i cercar acords que reflecteixin els interessos de la «majoria» de catalans.

El document afirma que «existeix una total disponibilitat per al diàleg» i proposa altres eixos de negociació que van des del diàleg polític al suport davant catàstrofes naturals.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari