Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La jutgessa ha llançat la moneda a l'aire

Dos pobles de l'Alt Penedès escullen el seu alcalde amb una moneda a l'aire

Als municipis de Santa Fe i Sant Cugat Sesgarrigues hi va haver empat entre els dos partits més votats el passat 26-M

La jutgessa ha llançat la moneda a l'aire
La jutgessa ha llançat la moneda a l'aire | Twitter / (@cescgiro)

 

El llançament d'una moneda a l'aire ha desempatat el resultat de les darreres eleccions a Santa Fe del Penedès. Finalment, Jordi Bosch, el candidat de Junts, s'ha convertit en alcalde del municipi de l'Alt Penedès. El 26 de maig, Junts per Santa Fe i Alternativa Independent, van obtenir exactament el mateix nombre de vots al poble, fet que ha portat a la celebració d'un sorteig per decidir qui governaria, aquest dilluns 3 de juny.

El sorteig s'ha dut a terme als jutjats de Vilafranca del Penedès, on la jutgessa ha llençat la moneda a l'aire (un euro italià) per desempatar el resultat i així decidir qui seria el nou alcalde de Santa Fe del Penedès, tal com estableix la llei per resoldre un empat a vots.  Jordi Bosch  (Junts per Santa Fe) s'ha quedat amb el regidor que ballava i ha desbancat el fins aleshores alcalde del municipi, Jordi Rius (Alternativa Independent). Tots dos han lamentat que s'hagi de decidir per sorteig.

En les passades eleccions municipals,  tots dos partits van aconseguir exactament el mateix nombre de vots, 124. Totes dues candidatures es van quedar amb tres regidors i es disputaven el quart. La JEC va dur a terme un recompte de vots, per veure si es podia anul·lar alguna papereta. Finalment, després de confirmar l'empat, es va anunciar que s'hauria de decidir l'alcalde a través d'un sorteig. 

És la primera vegada que aquest municipi de l'Alt Penedès es troba amb la  necessitat de decidir l'alcalde a través d'un sorteig. Abans de confirmar l'empat, l'aleshores alcalde, Jordi Rius, havia proposat repartir-se l'alcaldia dos anys cadascun. Ara, Rius ha anunciat que deixa la política.

Empat a Sant Cugat Sesgarrigues

Només mitja hora després,  han estat citats per la mateixa Junta Electoral de la zona els dos alcaldables més votats de Sant Cugat Sesgarrigues: Jordi Ferrer (ERC) i Raúl Casado (PSC-CP), que també havien empatat a vots i a regidors al municipi de l'Alt Penedès, amb 267 vots cadascun.  La moneda a l'aire, llançada per la mateixa jutgessa, ha decidit que Jordi Ferrer,  candidat a l'alcaldia per ERC, es convertís en alcalde.

En aquest cas, hi ha un tercer partit que va obtenir regidors: la CUP, que en va obtenir un. D'aquesta manera, si els cupaires s'abstenen, Ferrer es convertiria en alcalde. Per contra, si la CUP decideix donar suport als socialistes, el sorteig no haurà servit de res.

També et pot interessar...