ÚLTIMA HORA

⚽ Samuel Umtiti, segon positiu de Covid detectat entre els jugadors del Barça

Societat Civil Catalana anuncia que demandarà diverses conselleries per manca de «qualitat democràtica»

Sánchez Costa, el president de l'entitat, enumera un suposat «dopatge institucional del teixit social, colonització simbòlica de l'espai públic, falta de neutralitat de l'administració, monolingüisme i biaix a l'escola»

Fernando Sánchez Costa és el nou president de Societat Civil Catalana
Fernando Sánchez Costa és el nou president de Societat Civil Catalana | TV3

El president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha anunciat que l'entitat demandarà diverses conselleries. En un article a 'El Mundo', Sánchez Costa ha denunciat que Catalunya «mostra seriosos dèficits de pluralisme i qualitat democràtica» i enumera un suposat «dopatge institucional del teixit social, colonització simbòlica de l'espai públic, falta de neutralitat de l'administració, monolingüisme i biaix a l'escola».

En aquest sentit, diu que des de SCC exigiran sempre «el compliment de les lleis» i anuncia que «en els pròxims dies es coneixerà una demanda de SCC contra diverses conselleries». Sánchez Costa es pronuncia en aquest article després de la «tempesta mediàtica» arran d'unes declaracions seves, en què deia que no es pot dir 'no' a 2 milions de persones.

SCC advoca per la sobinaria nacional

«No és suficient amb dir només 'no' a l'independentisme (...) Si volem resultats diferents, cal explorar enfocaments complementaris», ha defensat el president de SCC, que ha afirmat que des de l'entitat sempre exigiran que es garanteixi «amb fermesa democràtica l'ordre constitucional i la sobirania nacional». A l'article, Sánchez Costa apunta que poden «intentar tergiversar» les seves paraules però que això mai farà «ofegar» el seu «compromís».

  

A més, creu que s'ha d'aconseguir que la majoria de catalans comprenguin que hi ha millors opcions de ruptura i tornin a sentir-se «afectiva i efectivament vinculats al projecte comú espanyol». Sánchez Costa suggereix canviar l'enfocament i, en lloc de dedicar temps a discutir «com trenquem el país», es passa a pensar com millorar-lo entre tots.

La Constitució espanyola com a guia

Considera que és el moment adequat per fer-ho perquè «el desengany independentista és palpable». «Recuperar aquesta mirada compartida cap a Espanya ja és un triomf del constitucionalisme», resol. A més, reivindica que SCC té com a «guia» la Constitució del 1978 i recorda que «no hi ha solució ni dreceres per a sortir del laberint català fora de la Constitució».

En la mateixa línia, demana que per a guanyar un debat, «més enllà dels aplaudiments dels convençuts, és important comprendre les motivacions i aspiracions de l'adversari, que també és el conciutadà». A la carta també anuncia la presentació, a la tornada de l'estiu, de la Plataforma d'Afectats pel Procés, liderada per Anna Grau.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari