Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
PP

L'expresident de SCC i un exeurodiputat canvien el PP per la Lliga Democràtica de Manuel Valls

Josep Ramon Bosch i Santiago Fisas han enviat una carta donant-se de baixa de la formació que lidera Alejandro Fernández a Catalunya

Santiago Fisas
Santiago Fisas va ser eurodiputat els últims 10 anys | CatalunyaDiari

 

La Lliga Democràtica provoca les primeres baixes al PP. L'exeurodiputat Santiago Fisas i l'expresident de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch han informat que es deixen la militància en la formació popular. Ho han fet a través d'un comunicat en què lamenten que el PPC «no ha sabut adaptar-se a unes circumstàncies històriques que fan viure en un temps imprevisible». Fonts populars han confirmat que la carta anunciant la baixa els ha arribat aquest divendres.

Tant Fisas com Bosch estan vinculats amb la gestació d'un nou partit polític a Catalunya, la Lliga, creat al voltant de la candidatura de l'exprimer ministre francès Manuel Valls a l'Ajuntament de Barcelona, si bé ell no hi està directament implicat, amb la intenció de concórrer a les pròximes eleccions.

«Un parèntesi» per decidir el seu futur polític

La carta de Fisas i Bosch, que firmen conjuntament, manifesta «sens dubte» la satisfacció d'ambdós «pels anys passats» a la formació  i envia també una salutació «emocionada» al president del PPC, Alejandro Fernández, a qui desitgen «tota la sort del món i els encerts».

Josep Ramon Bosch vol trencar la majoria independentista del Parlament
Josep Ramon Bosch va deixar la presidència de SCC el mes de juny | CatalunyaDiari.cat

 

A la missiva hi exposen «la  necessitat de fer un parèntesi per reflexionar sobre el futur» de Catalunya  que creuen que no poden dur a terme des de la militància. Tot i això, reiteren la seva «vocació de servei a la societat» fora o dins de la política sobretot en un «en un moment històric on tants catalans i espanyols ens juguem tant». 

Fisas va ser eurodiputat popular entre els anys 2009 i 2019 i prèviament havia estat conseller de Cultura i Esports de la Comunitat de Madrid i secretari d'Estat per l'Esport. Bosch va ser el primer president de Societat Civil Catalana entre 2014 i 2015 i va tornar al càrrec entre gener i juny 2019,  fins que en va assumir el relleu el també exmilitant del PPC Fernando Sánchez Costa.

També et pot interessar...